Пабло Пикасо – съчетание на цвят и емоция

24 юни 2014

Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Clito Ruiz y Picasso Ruiz Picasso и ако вече се уморихте…  накратко Pablo Picasso!  Трудно е да се говори  и пише за признатия за най-добрия художник за последните 100 години, както и за най-скъпия и най-крадения. Тези определения сякаш са достатъчни. Испанският художник и  скулптор, занимаващ се с живопис, керамика, колажи, графика и т. н. също така е и един от най-продуктивните художници. Неговото творчество преминава през много и различни периоди – от кубизма  до сюрреализма, но със сигурност великият му гений е  повлиял изключително на развитието на изобразителното изкуство на XX-ти век.

BAT0155

На днешният ден, през 1901 година, едва 19-годишният Пикасо прави своята първа самостоятелна изложба. Това ни даде повод са си спомним за гениалното му творчество и да покажем някои негови картини. Със сигурност галериите в цял свят се състезават за неговите творби, а колекционерите дебнат всяка крачка и движение на негова картина. Защо ли? Отговора на въпроса е в неговите платна, в уникалното съчетание на цвят и емоция, разгърнато през призмата на модернизма и различното усещане за живот на гения.

10441198_244699919062498_8732535008506056735_n

Приемете нашият поздрав към великият Пабло Пикасо с негов портрет, нарисуван от Дейзи  – младото попълнение в екипа на IN LIFE .

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар