ябълки

Отровни ябълки са спрени от продажба

27 август 2018

Веригата магазини Лидл е изтеглила от продажба партида с български червени ябълки, в които е било засечено леко превишение на разрешеното остатъчно съдържание на пестициди. Спирането на продажбата е станало още миналият понеделник, уточниха от търговската верига, след като от публикации в национални медии стана известно за предприетата мярка.

Червените ябълки са били предлагани в опаковка от 2 кг и са били по щандовете от 15 до 20 август. До 4 септември клиентите ще могат да връщат плодовете дори без касова бележка и ще им бъдат възстановявани парите за покупката.

Съобщението на Лидл гласи:

„Лидл България изтегля от пазара количествата от продукт червени ябълки в мрежа 2 kg с партидни номера: L 33/3; L 33/4; L 33/5. Резултат от тестване на продукта е показал завишени стойности на пестицидния остатък хлорпирифос. Тъй като получените стойности от пестицидния остатък надвишават нормативно определените лимити, производителят не може да гарантира пълната безопасност на посочените партиди.

Тъй като не може да се изключи риск за здравето на потребителите, не се препоръчва консумацията на продукта от тези партиди.

Продукт червени ябълки в мрежа 2 kg с партидни номера: L 33/3; L 33/4; L 33/5 е предлаган в магазините на Лидл България в периода 15.08 – 20.08.2018 г. От съображения за безопасност Лидл България реагира незабавно и количествата от продукта вече са извадени от продажба.

Информация за връщане
Този продукт може да бъде върнат до 04.09.2018 г. във всеки един от магазините на Лидл България дори и без касова бележка и сумата за продукта ще бъде възстановена.
Изтеглянето от пазара и съответно връщането от клиенти се отнася само за продукт червени ябълки в мрежа 2 kg с партидни номера: L 33/3; L 33/4; L 33/5. Всички други партиди от продукта, предлагани в търговската мрежа на Лидл България, не подлежат на изтегляне.

Лидл България се извинява на своите клиенти за причиненото неудобство, свързано със засегнатия продукт.”

 

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)