Отличиха най-добрите рекламни агенции в света

Сподели:

Фестивалът Cannes Lions е най-голямото събитие в света на рекламата и спокойно може да си съперничи с филмовия фестивал, който се провежда в същия френски град. Тази година беше неговото 61-во издание. А най-очакваните награди бяха в раздела за видеореклами. От клиповете на всички победители подбрахме за вас само няколко,  защото те наистина ни карат да ги гледаме отново и отново.

Камионите на Volvo и Жан-Клод Ван Дам

Grand Prix съвсем заслужено грабна клипът на агенцията Forsman & Bodenfors от Швеция. Той беше представен през ноември, миналата година, досега има над 70 000 000 гледания в YouTube и породи десетки имитации и пародии по цял свят. Нека не забравяме да отбележим и задочното участие в него на уникалната Ения, с нейната песен Only Time.
http://www.youtube.com/watch?v=yRqUTA6AegA
Щастливото семейство на Coca-Cola

С Golden Lion се сдоби рекламната кампания на толкова популярната напитка. В 60-секундния спот видяхме правдива, житейска ситуация около плюсовете и минусите на раждането на дете в едно младо семейство. Идеята идва от рекламната агенция Santo Buenos Aires.
http://www.youtube.com/watch?v=UelJZG_bF98
Възможната „невъзможност“ на Honda

Със злато се окичи и агенцията McGarryBowen, която е създател на това видео за автомобилната марка. Оригиналните оптични илюзии и закачката с човешките възприятия по отношение на пространството наистина впечатляват всички, които я видят.
http://www.youtube.com/watch?v=aPkyPdubqDs
Nike прехвърля границите

Друг победител, който също получи златото стана клипът за Nike от агенцията Wieden + Kennedy. Журито оцени по достойнство видеото, в което се спортната марка ни призовава да не спираме дотук, а винаги да се стремим към нещо повече.
http://www.youtube.com/watch?v=bvLaTupw-hk
Социална реклама от Нова Зеландия

Агенцията Clemenger BBDO е създала специално за Министерството на транспорта в страната тази толкова емоционална реклама. Струва си всеки, преди да седне зад волана, да я изгледа.

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...