Отворено писмо! Неуважаеми дами и господа…

14 ноември 2015

Проф. Людмил Георгиев завършва в СУ „Св. Климент Охридски“ специалностите психология и философия; доктор по социология и доктор на психологическите науки. На 40-годишна възраст се хабилитира като професор по социална, етническа и политическа психология. Освен по тези дисциплини, чете лекции в СУ по екзистенциална психология и по психология на религиите. В научните си трудове формулира теоретичните рамки на Критическата психология, основаваща се на Кантовата критическа философия и като реплика на традиционната западна психология. Сред известните му книги е трилогията „Критика на етнонационалния рационализъм“, „Критика на политическия рационализъм“ и „Критика на историческия рационализъм“. Други негови значими научни трудове са „Балканите и новият световен ред“, както и последната му книга – „Критическата психология на политиката и историята“ (2014).

Неуважаеми дами и господа,

Да ви кажа честно, гади ми се от лицемерието, с което изказвате съболезнования за жертвите от терористичните атаки в Париж тази нощ! Гади ми се от ужасяващия цинизъм, с който се обръщате към нас, обикновените хора във Франция, Европа и Америка! Гади ми се от извиращата от очите и устата ви пошлост, лъжейки отново и отново, че сте загрижени за живота и сигурността на вашите народи! Гади ми се, защото ужасно се страхувате да отговорите на реалните въпроси за действителните проблеми на света, чиито следствия търпим всички ние!

Кой, драги, унищожи Алжир, Либия, Тунис, Египет, Йемен, Ливан, Палестина, Сирия, Афганистан, Ирак? Кой създаде Ал Кайда, Ислямска държава и множеството джихадистки групировки, чийто сатанизъм не признава нито християни, нито мюсюлмани? Кой и защо въоръжава тези средновековни сатрапи, които нямат нищо общо с представата за човешка нормалност? Кой и защо търгува с тях, купува техния петрол и по този начин осигурява тяхното финансиране? Кой? И защо?

Струва ми се, че е крайно време всички обикновени хора в Европа и Америка да осъзнаят простата истина, че именно вие, т.нар. „политическа класа“, сътворихте всичко това! Вие и вашият греховен брак с банковия капитал създадохте едни уродливи партийно-финансови олигархични кръгове, за които най-важното е само и единствено трупането на печалби! За тези печалби вие минавате през трупове, независимо дали тези жертви ще са в Европа, Америка, Африка или Близкия изток – за вас обикновеният човешки живот няма никакво значение, важни са печалбите!

За каква демокрация говорим тук, драги – за вас говоренето за демокрация и ценности е само фасада, която скрива истинското лице на варварския капитализъм и трупането на печалби като действителната ценност на партийно-олигархичните „елити“ на гърба на милионите хора по света! Създадохте един ужасяващ ред, по-ужасен дори от този през Средновековието, защото днес лицемерието е издигнато в култ! Защото днес са впрегнати всички обществени системи, за да зомбират хората, те да не могат да осъзнаят истинските причини за собственото си състояние! За какви ценности ми говорите, драги – няма по-висша ценност от човешкия живот! Както казваше Далай Лама – всяко същество желае да живее и не иска да умре, всяко същество иска да бъде щастливо и не желае да страда!

За вас, драги, човешките страдания не значат нищо, човешкият живот не значи нищо! Живеете така, сякаш си мислите, че вашите богатства ви правят безсмъртни, че колкото повече трупате печалби, толкова повече ще отдалечите срещата със собствената ви смърт?!… За такива като вас големият френски екзистенциалист Албер Камю казваше: „Живеят така, сякаш не знаят…“! Сякаш не знаете, че Смъртта е отредена и за вас!

Накрая искам да се обърна към всички като мен, към обикновените хора в Европа – скъпи братя и сестри, в този тягостен за всички нас момент се опитайте да осъзнаете реалните причини за това, което ни се случва! Опитайте се по всякакви начини да се противопоставите на ламтежите за печалби на партийно-финансовите олигархични „елити“! Опитайте се да направите така, че европейското пространство да се разпростира от Ла Манша до Владивосток! Опитайте се да изринете цялата тази политическа пасмина от Европа, за която службата на интересите на американските олигарси е много по-важна от нашата собствена съдба!

Днес повече от всякога е необходимо обединение на целия християнски свят – православни, католици и протестанти в борбата и унищожението на Злото в лицето на „Ислямска държава“!

Всичко друго е от Лукавия.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)