Освежете се със Сангрия!

16 юни 2014

Лятото е вече при нас – юни е първият летен месец и нека се оставим слънчевото настроение и вкусове да ни завладеят. Кой каза Сангрия? Само при произнасянето на името на тази напитка,  в главата нахлуват сладки мисли и асоциации – Испания, лято, вкусна и разхлаждаща напитка. Приготвена от вино и плодове, тя е едно от най-приятните питиета за летните месеци и освен това е много лесно да се приготви вкъщи. Има няколко цвята Сангрия, в зависимост от виното, с което е направена – бяла, розе и червена.

IMG_3879

Необходими продукти:
1/2 бутилка вино розе
50 мл коняк или аперол
250 мл.газирана вода
3 супени лъжици кафява захар
1 лимон
1 портокал
1 праскова/нектарина
1 пръчка канела

IMG_3892

Начин на приготвяне:
За начало се подготвят плодовете. Измиването предварително е нещо, което е излишно да уточняваме. Лимонът и портокалът се срязват на две. Изцежда се сока на едната половина, а другата се нарязва на едри кубчета, Нектарината/праскова също се нарязва. Препоръчително е всички плодове да са нарязани на еднакви по големина кубчета. Ако имате и други плодове – прибавете ги – колкото повече аромати има в Сангрията, толкова по-хубава става – ягоди (но цели), манго, розови сливи, ябълка… В подбрания съд се поставят плодовете. Добавя се изцедения портокалов и лимонов сок, а също и захарта, след което се добавя коняка, а накрая и пръчката канела. Сместа е добре да се разбърка до разтопяване на захарта и да престои поне 1 час в хладилника, за да се миксират вкусовете и плодовете да поемат аромата на коняка и сладостта на захарта.

IMG_3889

Когато дойде моментът за сервиране, налейте в купата виното и газираната вода. Тя освен това придава приятно освежаващ ефект. Можете да дозирате количеството на газираната вода – ако искате по-силна напитка, дори може и да не добавяте. Ако искате Сангрията да бъде по-лека и ефирна – добавете газираната вода. Така ще бъде истински освежаваща. Едно от най-важните неща за  Сангрията е да бъде студена, затова прибавете лед.

Когато дойдат приятелите ви – просто сложете красивата Сангрия на масата с еднометрови сламки и… само почакайте и ще видите какво настроение ще настане!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)