Освежете се със Сангрия!

Сподели:

Лятото е вече при нас – юни е първият летен месец и нека се оставим слънчевото настроение и вкусове да ни завладеят. Кой каза Сангрия? Само при произнасянето на името на тази напитка,  в главата нахлуват сладки мисли и асоциации – Испания, лято, вкусна и разхлаждаща напитка. Приготвена от вино и плодове, тя е едно от най-приятните питиета за летните месеци и освен това е много лесно да се приготви вкъщи. Има няколко цвята Сангрия, в зависимост от виното, с което е направена – бяла, розе и червена.

IMG_3879

Необходими продукти:
1/2 бутилка вино розе
50 мл коняк или аперол
250 мл.газирана вода
3 супени лъжици кафява захар
1 лимон
1 портокал
1 праскова/нектарина
1 пръчка канела

IMG_3892

Начин на приготвяне:
За начало се подготвят плодовете. Измиването предварително е нещо, което е излишно да уточняваме. Лимонът и портокалът се срязват на две. Изцежда се сока на едната половина, а другата се нарязва на едри кубчета, Нектарината/праскова също се нарязва. Препоръчително е всички плодове да са нарязани на еднакви по големина кубчета. Ако имате и други плодове – прибавете ги – колкото повече аромати има в Сангрията, толкова по-хубава става – ягоди (но цели), манго, розови сливи, ябълка… В подбрания съд се поставят плодовете. Добавя се изцедения портокалов и лимонов сок, а също и захарта, след което се добавя коняка, а накрая и пръчката канела. Сместа е добре да се разбърка до разтопяване на захарта и да престои поне 1 час в хладилника, за да се миксират вкусовете и плодовете да поемат аромата на коняка и сладостта на захарта.

IMG_3889

Когато дойде моментът за сервиране, налейте в купата виното и газираната вода. Тя освен това придава приятно освежаващ ефект. Можете да дозирате количеството на газираната вода – ако искате по-силна напитка, дори може и да не добавяте. Ако искате Сангрията да бъде по-лека и ефирна – добавете газираната вода. Така ще бъде истински освежаваща. Едно от най-важните неща за  Сангрията е да бъде студена, затова прибавете лед.

Когато дойдат приятелите ви – просто сложете красивата Сангрия на масата с еднометрови сламки и… само почакайте и ще видите какво настроение ще настане!

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...