Евровизия 2019

Определиха града-домакин на Евровизия 2019

16 септември 2018

Международният песенен конкурс „Евровизия 2019” ще се състои на 14 май (вторник), 16 май (четвъртък) и 18 май (събота) в Тел Авив, съобщиха неговите организатори.

Решението е взето, след като от израелската обществената корпорацията за радио и телевизионно разпространение „Кан” било поискано да представи най-малко два града-кандидати за провеждане на конкурса, съобщава Dir.bg. Били разгледани също предложения, свързани с градовете Ерусалим и Ейлат. Организаторите отбелязват, че Тел Авив представил много креативна и привлекателна заявка в съответствие с всички необходими критерии.

Израел получи право за провеждане на конкурса след победата на певицата Нета Барзилай в „Евровизия 2018”. След събитието израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща песенният конкурс да бъде проведен в Ерусалим. По-късно вследствие на възраженията на редица страни-участнички в конкурса бе взето решение за провеждането му в друг град.

В средата на август се появиха съмнения, че Израел няма да поеме домакинството на „Евровизия”. Министерството на финансите на Израел не пожела да направи компромис и да внесе 12 милиона евро гаранция за провеждането на конкурса.

Ръководството на обществената корпорацията за радио и телевизионно разпространение „Кан” поиска от правителството тази гаранция да бъде внесена от държавата, но имаше сериозно забавяне след крайния срок.

Вижте още: Евровизия в Израел пред провал

снимка: eurovisionworld.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)