Онлайн пазаруване? Четири неща, които трябва да знаем…

28 септември 2014

Все повече българи предпочитат да пазаруват онлайн: дрехи, аксесоари, техника, стоки за дома…всичко, за което преди губехме часове време, много енергия и сили, сега е само на няколко клика разстояние. Въпреки това трябва да знаете някои основни неща, преди да се втурнете в сляпо пазаруване:

Мога ли да върна стоката?
Да, имате право до 15 дни да върнете стока, закупена онлайн. Търговецът е длъжен да ви върне парите, тъй като реално вие не сте могли да пробвате/видите стоката, това е т. известния „периода за размисъл“ (които позволяват на клиентите, закупили продукт по интернет, да го върнат, без да изтъкват някаква специална причина, и да получат цялата сума, която са платили). Естествено, тя трябва да бъде неупотребяване, с неразрушена цялост и пълното наличие на етикети, лепенки и прочие.

Размерите?
Ако решите да купувате дрехи и обувки, трябва много внимателно да разгледате таблицата за размери, която предлага всеки един сайт. Понякога те се различават от стандартите, защото дрехите са внос от различни страни, затова внимателно премерете своите мерки и ги сравнете в тези на сайта. Много от сайтовете предлагат и опцията: открий своя размер (визуални и графични схеми за по-бърза ориентация). И никога не забравяйте, че дори да не се поберете в ХS, те винаги ще ви доставят S.

Мога ли да платя с карта?
Да, вие отново може да платете с карта, но първо проверете верификацията на съответния сайт. Дали има договор с Борика, как функционира и какви са отзивите за самия сайт. Все пак най-важна е вашата безопасност и безопасността на вашите лични финанси.

Избирайте качественото!
Уверете се, че нещата, които купувате са с доказан произход и качество. Материалите, от които са направени, както и страните на произход. Все пак вие ще носите тези дрехи и ще използвате нещата, които си взимате. Те трябва да бъдат качествени.

текст: Костадин Костов
снимка: brittnicklasson.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)