Нощната експлозия: "Жертви има, но никой не може да каже колко са"

Нощната експлозия: „Жертви има, но никой не може да каже колко са“

02 октомври 2014

Мощен взрив избухна в завод за производство на взривни вещества край село Горни Лом. По неофициални данни има жертви и броят им е около 15. Три жени са ранени.

Сигналът за експлозията в бившия завод „Миджур“, който сега е собственост на фирма „Видекс“ е подаден на тел. 112 в 17.05 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР.

Жертви сигурно има, но никой не може да каже колко са, защото никой не може да влезе в района на взрива„, каза пред „24 часа“ Йордан Бакалов.

Пред „Труд“ пък вътрешният министър заяви, че в момента на експлозията в завод „Миджур“ са се намирали 30 души.
Всичко е сринато“, каза той.
Според експертите взрив с подобна мощност не може да настъпи заради утилизация на мини.
В крайна сметка цехът го няма. Не мога да дам конкретна информация за жертвите„, допълни Лазаров.

По неофициална информация 15 души са загинали, предаде bTV. Повечето от работниците, които са били на смяна, са от Монтана, Белоградчик и селата от община Чупрене. Собствениците на завода – баща и син – също са били в района на завода, но не отговарят на мобилните си телефони.

От съображения за сигурност спасителни екипи ще влязат в завода не по-рано от 24 часа, след като бъде регистриран последният взрив, съобщиха от пресцентъра на МВР. По последни данни той е бил в 21.40 ч.

В ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ се събра оперативен щаб, който анализира ситуацията и набелязва конкретни действия за обезопасяване на района и гарантиране сигурността на гражданите и спасителните екипи.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)