Нов ремонт на част от бул. „Цариградско шосе“ от 1 юни

22 май 2015

От 1 юни започва още един ремонт по входно-изходната магистрала на София – бул. „Цариградско шосе“. Този път в най-натоварения с автомобили участък – от надлеза над бул. „Алея Яворов“ покрай хотел „Плиска“ до моста на 4-ти км. Първо ще се затвори северното платно от „Алея Яворов“ до ул. „Жендов“ (пред сградата на МВнР), а колите ще се движат двупосочно в южното.

След това поетапно с прехвърляне на движението в готовите участъци и работа по тези, които не са направени, до първия учебен звънец на 15 септември ще бъде готова и цялата отсечка до 4-ти км. През втората половина на юни ще се направи и ремонт на транспортния подлез, който минава под „Цариградско шосе“ и отива в посока Телевизионната кула. Той ще бъде затворен за две седмици, докато се преасфалтира. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която провери как върви обновяването на булеварда при моста над река Искър.

Кметът подчерта, че в момента строителите работят с удължено работно време на 6-километровия участък от моста на бул. „Александър Малинов“ до Околовръстния път. Плановете са на 10 юни да приключи ремонтът на южното платно и от следващия ден работата да продължи по северното. Цялата отсечка трябва да бъде завършена на 15 август, а на 16-и движението ще бъде пуснато, пише „Преса“.

В края на юни ще започне и очакваното още от миналата година пренареждане на стогодишните павета по „Дондуков“. Трамвайното трасе ще бъде обновено с нови релси. /БГНЕС

снимка: frozzen.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)