Новото лице на София

21 юли 2016

Новото лице на София бързо се променя в последните години. Взаимовръзката между култура и естетика, култура и цивилизация, култура и прогрес става все по-актуална. Тези връзки са в органична зависимост, която не е плод на субективно хрумване, а е отражение на реалния процес на случване и възникване.

ARHITEKTUREN MAGAZIN - NOVOTO LICE NA SOFIA STOP 05

В един от подходите към София е оформена зона от съвременни, административни, търговски и офис сгради, предлагащи първокласен комфорт на обитаване, но и съвременна, футуристична визия, която вече не изненадва, защото случващото се в света на архитектурата у нас вече в повечето случай е с положителен знак.
Виждате едни от тези пример, които безспорно променят лицето на София- такава, каквато трябва да бъде- модерна, различна и различна.

Тези сгради са дело на едно от най- големите архитектурни бюра в света, проектирали 304 метровия седем свезден хотел,, Бурдж Ал Араб“ в Дубай, както и високия 204 метра Световен Търговски център в Бахрейн.
Подобни образци у нас вече не изненадват никого, защото видимо е – нещата у нас видимо се случват – доставят ни естетическа наслада, учат и възпитават.

Съвременната архитектура се развива с бързи темпове в световен мащаб – техологиите стават все по – иновативни, а дизайнът все по – изненадващ и провокативен.

ARHITEKTUREN MAGAZIN - NOVOTO LICE NA SOFIA STOP 02

репортер: Ася Георгиева
оператор: Мартин Илков
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)