Новият флагман на Samsung ще има извит по двата странични ръба екран

17 февруари 2015

Една от версиите на новия флагман Galaxy S6 ще има екран, който е извит по две от страните на смартфона, съобщава агенция Bloomberg. Тя се позовава на свои източници в компанията. Според тях Galaxy S6 ще бъде представен в две версии. Първата ще е със стандартен екран. Втората ще е Edge версия с екран, който е извит по два от ръбовете на корпуса. Досега се очакваше, че дисплеят ще покрива именно и двата странични ръба. Корейската компания изглежда планира двустранен Edge дизайн в опит да се възползва максимално от интереса към първия подобен телефон – Note Edge. Той беше представен през септември миналата година като проба дали потребителите ще харесат подобен дизайн.

Компанията ще заложи на Galaxy S6 Edge като модел, който да отличава устройствата й от останалите и да бъде сериозна конкуренция на iPhone 6. Според анализаторът Лий Санг Хън от HI Investment & Securities, корейският гигант разчита на успеха на новия смартфон, защото изкарва най-големи приходи именно от високия клас телефони.

И двете версии на Galaxy S6 ще разчитат на 5.1-инчови екрани. Корпусите им ще са с метални рамки за по-голяма здравина. Кодовото име на устройствата е Project Zero, като те ще бъдат представени на 1-ви март в Барселона точно преди началото на Mobile World Congress.

снимка: Samsung

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)