Новите кредитни карти на MasterCard ще имат скенер за пръстови отпечатъци

20 октомври 2014

С цел да направят плащането на стоки в магазините още по-сигурно, от MasterCard обявиха, че са разработили кредитни карти със скенер за пръстови отпечатъци. Припомняме ви, че съвсем наскоро от компанията предложиха новото безконтактно плащане за картите си(то позволява да пазарувате без да се налага да въвеждате пин кода на картата). Този път обаче изглежда, че от MasterCard са решили доста бързо да преминат на следващото ниво в сигурността на картите си. За целта те са обединили усилията си с производителя на биометрични чипове Zwipe.

Целта на новата карта е най-вече да се предотврати пазаруването с крадени кредитни карти. Новото поколение карти Zwipe MasterCard разполагат с вграден скенер за пръстови отпечатъци, който запаметява отпечатъка от палеца на собственика на картата. Едва когато той го постави върху скенера, картата е отключена и с нея могат да се правят покупки. От MasterCard обясняват, че те на практика са първата компания за карти в света, която ще предложи тази технология.

За момента новите карти ще се предлагат само в Англия, като не е ясно кога ще бъдат пуснати в останалата част от света. Как работи картата може да видите в следващото видео. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zqbKhI1QWU4

текст: Елена Михайлова
снимка: MasterCard

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)