Нина Никол отпразнува поредния си благотворителен рожден ден

21 септември 2014

Този път празникът се проведе в пиано-бар Арбат. Водещата е първата популярна личност у нас, която още преди 10 години се отказа от цветята и подаръците за сметка на различни благотворителни каузи. До сега тя събираше храни, играчки и подаръци за децата от домовете – дом „Надежда“, домът на отец Иван, домът в Елин Пелин.

STM_9863

Провокирана от голямата трагедия в Мизия и безхаберието на политиците, този година Нина-Никол събра храни от първа необходимост, лекарства, посуда, домакинско обзавеждане за хората от наводнението. Самата благотворителка има неколцина роднини в Мизия, които след срутване на домовете им, са се преместили да живеят при баба й в Оряхово. Крайдунавската й къща се е превърнала и в подслон за няколко кучета, събрани от улиците на Мизия.

STM_9889

По време на наводнението, красавицата беше за три дни в града, да помага на пострадалите. „Три дни съм плакала заедно с горките хорица и няма как с думи да опиша цялата трагедия, която преживяха там – няколко души дори починаха от инфаркт при вида на загубеното им имущество, баби погребваха животните си, хилади измрели животни, едно детенце плачеше върху трупчето на котката си, хората нямаха чаши, чинии, всичко им е изпочупено или водата го е отнесла. Няколко семейство просто събраха, каквото им беше останало и напуснаха града. А глупавите ни политици изпращаха съчувствени писма, вместо да са с хората и да им помагат, ако трябва и на палатки да бяха спали, да видят какво е“, развълнува гостите си Нина-Никол.

 

STM_9881
„Искам да благодаря на семейството си, което винаги ме е подкрепяло и дари първата голяма сума за бедстващите, както и на Софийска адвокатска колегия, които закупиха десетки килограми храна, както и на всеки един от приятелите ми, които въпреки тежкото положение в страната, събраха по 10-20-50 лева, с които съм решила да закупя животни. Една кокошка е 10 лева, проверила съм, ще зарадвам бабите в града с нови пиленца и кокошчици“, допълни тя.

STM_9929
На благотворителния рожден ден присъстваха проф. Атанас Семов, генерал Красимир Занев, водещата и журналист Светослава Тадаръкова, носителките на титлата Мисис България Галина Недялкова и Анна Иванова, собствениците на естонската марка бельо Бон Бон, болната от церебрална парализа Снежанка, на която Никол постоянно оказва финансова помощ и много други приятели и колеги.

STM_9841

Красивата благотворителка е решила да заснеме цялата инициатива на видео и да го пусне в ютуб, току виж повече хора се трогнали и решат да помогнат на Мизия. Софийска адвокатска колегия дадоха ваучери за храна.

снимки: bulphoto.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)