Нежната демонстрация на Chanel

Сподели:

В Париж текат последните дни на женската седмица на модата. Определено на дизайнерите им е трудно постоянно да изненадват своите гости, като това, обаче, не се отнася за Карл Лагерфелд. За пореден път, марката Шанел създаде истинско шоу при представяне на новата си колекция. Ревюто бе организирано в сърцето на Париж в Гран Пале, където специално за дефилето бе построена цяла улица, наречена булевард Chanel N5. Гостите бяха много и всеки един от присъстващите получи подарък от модната къща.

Сиянието на златото и среброто и триумфът на чистия цвят – това са основните техники, използвани от Карл Лагерфелд при създаването на колекция пролет – лято 2015. Този път дизайнерът представи моделите си не в супермаркет, а изкара момичетата на демонстрация: шоуто завърши със знамена и мегафони. Какво подкрепят и с кое не са съгласни моделите, водени от Лагерфелд, предполагам, не е трудно да се досетим – надписите върху банерите гласят: Правете мода не война (Make fashion not war) и Правата на жените са повече от нормални (Women’s rights are more than allright).

Нежната демонстрация на Chanel
След като разгледахме социалните аспекти на шоуто, нека се върнем към колекцията. Творческият директор на марката продължава да изследва и анализира класическия костюм от туид. Този сезон, мисълта на Лагерфелд е повече насочена към бизнес стила и за да избяга от скуката и рамката е включил, в допълнение, някои елементи от училищната униформа, като например: цветни вратовръзки, сякаш излязли от анимационен филм, в унисон с гумени ботуши, бели яки и чанти с широк колан през гърдите.

Chanel Ready to Wear Spring Summer 2015 in Paris

Chanel Ready to Wear Spring Summer 2015 in Paris

По традиция дефилето откри известният супермодел Кара Делевин, след нея по подиума минаха модели в тоалети, които на пръв поглед много не се отличаваха от предишната колекция, но излъчваха изключителна женственост. Звездата на шоуто бе най-скъпия супермодел – Жизел Бюндхен.

Chanel Ready to Wear Spring Summer 2015 in Paris

Chanel Ready to Wear Spring Summer 2015 in Paris

Повечето от представените облекла бяха в синьо и бяло, в допълнение видяхме и фуксия. През втората половина на шоуто облеклата станаха много по – деликатни и нежно обгърнаха женския силует. Стилните бели и черни блузи, панталони, бермуди и рокли бяха перфектно съчетани със златни обувки, а в ръцете си моделите носиха малки бели чанти.

Chanel Ready to Wear Spring Summer 2015 in Paris

Chanel Ready to Wear Spring Summer 2015 in Paris

Дефилето на Chanel завърши грандиозно с мегафони, лозунги, овациии и аплодисменти, но емоциите останаха!

Chanel Ready to Wear Spring Summer 2015 in Paris

Снимки: Chanel

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...