Невероятните портрети от негативи на Ник Джентри

19 ноември 2014

Ник Джентри е един от най-любопитните артисти в съвременната култура. Роденият в Лондон британски художник нашумя още преди години, когато показа, че изкуството не познава граници, създавайки изящни картини с рисунки върху… флопи дискове.

Невероятните портрети от негативи на Ник Джентри

Невероятните портрети от негативи на Ник Джентри

Но тъй като времето лети бързо и технологиите буквално се променят с всеки изминал ден, днес Ник се опитва да се адаптира, създавайки портрети от най-различни негативи на различни фотографски ленти.

1414791606_8

Новият му проект се нарича Synthetic Dreams и съвсем скоро англичанинът ще тръгне на световно турне, на което да представи промененото си изкуство.

1414791607_2

Както самият той признава, един от въпросите, които винаги обича да си задава и на който все още не е намерил отговор е „ще бъдат ли винаги хората съвместими с технологиите, които сами са сътворили?“.

1414791664_6

Тълкуване всеки може да намери сам за себе си, но едно нещо е факт – Джентри определено е автор, който не спира да изненадва с новаторското си мислене и от който винаги можем да очакваме нещо атрактивно и оригинално.

1414791618_7

Насладете се на някои от най-любопитните творби от проекта Synthetic Dreams с човешките лица, за които той обича да казва – „това са хората на днешния ден, представени в настоящия им момент“…

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)