На това му се казва „рокада“: Аксел Роуз сменя Брайън Джонсън в AC/DC

26 март 2016

Рок звездата и (екс) фронтмен на култовите Guns N’Roses Аксел Роуз е на път да замени вокала на друга, не по-малко легендарна група в жанра – AC/DC Брайън Джонсън. Последният има сериозни проблеми със слуха и още в началото на март австралийците обявиха, че започват да отлагат концерти, планирани до 10 април.

Лекарите са препоръчали на 68-годишния Джонсън да преустанови незабавно участието си в турнето, което доведе и до горепосочените промени. Така единственият възможен вариант пред хард рокаджиите бе да се завърнат на сцената с нов вокалист.

brian

Изненадата дойде от радиостанция в Атланта, Джорджия, където AC/DC трябваше да изнесе концерт на 8 март. Медията съобщи, че Роуз е забелязан в града, където репетирал, за да се присъедини към австралийската група.

„Нещата на практика са уредени – Роуз ще пее с AC/DC по време на 10-те оставащи концерта от турнето й“, заяви радиоводещият Джейсън Бейли по радио WNNX. Засега нито един представител на Guns N’ Roses или AC/DC не е коментирал информацията, но на 90% се счита, че тя е достоверна. Иначе Брайън Джонсън се присъедини към групата през 1980 г. след смъртта на вокалиста й Бон Скот. Guns N’ Roses пък се разпадна преди 20 години, но трябва да се сформира отново за два концерта в Лас Вегас на 8 и 9 април, преди да участва във фестивала „Коачела“ в Калифорния.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)