На гости в пентхаус за $50 милиона по проект на студио Заха Хадид

01 ноември 2018

Неповторимият пентхаус в който гостуваме днес виртуално е първия завършен проект в Ню Йорк от архитектите на Заха Хадид студио. Домът е решен на три нива и разработва последните етажи на Резиденция, намираща се на 28 улица в Ню Йорк.

zaha-hadid-chelsea-triplex-designboom-02
Триплексът определено е атрактивен проект, сътворен от професионалните наследници  на знаменитата  Заха. Той предлага гледки във всички посоки и разгръща една истинска панорамна приказка за обитателите си. Той е обслужван от персонален асансьор, свързващ го с живота и общите екстри в резиденцията, а от друга страна му осигурява самостоятелност, спокойствие  и ексклузивитет. 

520 west 28th street penthouse

Скулптурираното стълбище, свързващо трите етажа, определено е акцент в цялосната композиция. Домът разполага с пет спални, всяка от които има своя тераса, гардеробно помещение и разбира се – персонална просторна баня и тоалетна. Развлекателната зона включва библиотека, помещение за пушене, за  гости и огромен салон – около 350 кв.м. със самостоятелна тераса, много кътове и камина. Директорът на проекта Йоанес Шафелнер разказва:

„Еволюцията на течащите спирални стълби в сградите на Заха Хадид е емблемаичен елемент. Това  стълбище, специално,  е проектирано с множество гледни точки, които ангажират възприятието и привличат окото от хоризонтално към вертикално съединяване. 

520 west 28th street penthouse

Покривната градина също си заслужава да бъде видяна. Тя предлага множество удобства и луксове, които трудно могат да намерят аналог, при това в градска среда. Самата резиденция също е с редица ексри и удобства, сред които  единственият частен театър imax в Ню Йорк, уелнес ниво с фитнес център и осветени басейни както и ексклузивни спа-апартаменти. Да е разходим:

520 west 28th street penthouse 520 west 28th street penthouse 520 west 28th street penthouse

снимки: hufton + crow

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)