Националният тенис център с обновен дом

31 юли 2016

Националният тенис център в Борисовата градина е изцяло реконструиран и възстановен – той вече е с нова модерна визия и оригинален дизайн. Сградата е на повече от 50г. и наистина се нуждаеше от реновация. В рамките на бюджета максимално са постигнати отлични резултати. Колективът от архитекти среща големи трудности при реализирането на задачата, защото преди това съществуващата сграда е почти разрушена. Запазена е само носещата конструкция. Предварително е проучен не само е чуждия опит, но и нормативните уредби, за да се стигне до финализиране на проекта. Денивелацията на терена е усвоена.

3d6d05b6-c7d7-4584-8010-650b777128ea

Национален тенис център, интервю на Ася Георгиева от In LIFE TV с Георги Дончев

Големите прозорци на фасадата, ориентирана към кортовете разкрива прекрасна гледка към Борисовата градина. Усещането е за релакс и спокойствие в забързното ежедневие. Мястото е изолирано от шума на големия град. Въздухът е чист, тишината действа успокояващо. Изобщо създадени са отлични възможности за спорт и прекарване на свободното време.

В централния корпус на сградата е направен и музей на спорта. Трофеите от престижни победи и големи състезания са разположени в стъклените витрини  и са достъпни по всяко време за желаещите да ги разгледат.

Национален учебен тенис център

Национален тенис център

В сградата на Националния тенис център има също голяма заседателна зала, офис помещения, съблекални и магазин. Мястото е привлекателно, модерно и различно. Заслужава си да го посетите, дори и само за разходка.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Мартин Илков
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)