Народният театър „Иван Вазов” в програмата за празника на София

17 септември 2018

Едно от местата, където най-добре ще може да бъде усетена празничната атмосфера в Деня на София е Народния театър „Иван Вазов”. Във фоайето на театъра днес ще бъде открита изложбата „Приказна София” на фотографа Иво Йованович.

„Това е една изложба за паралелна София, останала недокосната от грешките на модернизацията. С тайнствен характер, спокойно излъчване и европейско самочувствие. Град с памет, който не трябва да остане скрит под пластовете на забравата. София, която трябва да бъде визитна картичка на своите жители.“– споделя авторът пред ArtSofia.bg.

Иво Йованович е роден и понастоящем живее в София. Прекарва голяма част от живота си в Белград, където следва операторско майсторство. Работил е като оператор в RTS, BBC, WTN, ITV, YUTEL. Страстта към фотографията наследява от баща си – фотографа Душан Йованович. Детайлите в архитектурата в градската среда го впечатляват като автентични следи от едни минали времена.

Снимка: Софийска община

Снимка: Софийска община

От 17.30 ч. до 18.30 ч. пред Народния театър „Иван Вазов” ще се състои концерт на Софийския духов оркестър.

В 18.30 ч., отново в театъра, ще се проведе тържествена церемония за връчване Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

С това събитията не приключват. Предстои от 20.30 ч. до 21.15 ч. уличен пърформанс със светлини и кукли „Нощта на белите коне” на „Жар Театър” пред Народния театър „Иван Вазов”. На същото място от 21.00 ч. ще може да се наблюдава празнична заря.

Вижте още: Народният театър „Иван Вазов“ навършва 110 години

публикацията подготви: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)