Най-скъпите места за почивка по света

Най-скъпите места за почивка по света

01 октомври 2014

Ако почивката ви струва над 350 долара на вечер, най-вероятно си има разумно обяснение за това. Вижте пет от най-скъпите дестинации по света и какво може да получите и видите, ако разполагате със солидна сума пари. Ако не, нищо не пречи да помечтаем:

1. Суфрир – Градът, ситуиран на западния бряг на Санта Лусия, на Карибите, може да е малък, но ще отмъкне от джоба ви 417 долара само за вечер. Тук можем спокойно да завидим на Мик Джагър, който има къща в тази красива местност и може често да се наслаждава на ситния пясък и светлосиния прозрачен цвят на водата. Може да нямаме възможност да видим някога с очите си тези красиви места, но поне за малко се разходихме до тях. Както са казали хората – „Всяка жаба да си знае гьола”, а в нашия гьол в случая е Черно море. Ние също си имаме златисти пясъчни дюни и кристална вода, да не говорим, че имаме и курорти, които по цени доближават дори Бора Бора, така че можем да се чувстваме добре и на собствена територия, поне докато трае кризата.

Суфрир

2. Виекес – С около 6 долара по-малко, 430, ще ви излезе една нощ във Виекес, Пуерто Рико. По принцип обозначен като военна база на САЩ, островът все пак е съхранен, благодарение на Рики Мартин, Бенико дел Торо и Мартин Шийн, които провели сериозна кампания в негова защита.

Виекес

3. Райският остров – Островът се намира на Бахамите и се нарича Райски. Както можете да се досетите, само една вечер в Рая ще ви дойде малко като гръм и то на стойност 436 долара. Това място се оказва любима дестинация на Тейлър Суифт. Бахамските острови са страна в континента Северна Америка, която често е определяна като перлата на Карибско море. Заемат площ от 13 940 кв.км. и са разположени в непосредствена близост до континента, от който ги отделя единствено протокът Флорида.

Райският остров

4. Мореа – Още един град, ситуиран във Френската Полинезия, който се оказва в класацията за най-скъпо място за вашата екскурзия. Една нощ тук ще стурва близо 509 долара. Островът, чиято форма някак наподобява сърце, е популярен със забележителните си гледки и пейзажи, а също е и доста популярна дестинация за Меден месец.

Мореа

5. Бора Бора – Ако винаги сте си представяли, че там ще прекарате медения си месец, излежавайки се на красиви самотни плажове и правейки си вятър с палмови листа, то ще се наложи да поспестите доста стабилна сума пари, да поискате откуп за главата на някой знатен бизнесмен, или пък просто да оберете банка. Дори да счупите своята касичка-прасе, това няма да ви бъде от полза, тъй като само една вечер в Бора Бора ще ви струва около 801 долара. Ако останете в този град, намиращ се на остров от архипелага Дружествени острови на Френската Полинезия, близо една седмица, то със сигурност ще си тръгнете с доста по-прани джобове, но пък може и да имате късмет да изпиете по един коктейл на плажа заедно с Мег Райън, Чарли Шийн и Марлон Брандо, които най-често прекарват почивките си в това райско кътче.

Бора Бора

Ползван източник и снимки: actualno.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)