филми

Най-популярните филми за 2017 г.

26 декември 2017

Най-популярните филми за 2017 г. обявиха от най-голямата интернет платформа за филмова продукция IMDb. Начело е екранизацията на романа на Стивън Кинг „То”. Класирането е въз основа на популярността сред потребителите на сайта.

Сериозно присъствие в класацията имат филмите, базирани на комикси и с комиксови герои. Сред тях се промъкват с доста добри отзиви и някои филми на ужасите. Единствено Дисни успяват да се преборят за място с приказната си адаптация на „Красавицата и Звяра”. Като цяло личи, че фантастиката господства изцяло във филмова индустрия.

 Вижте още: Топ 10 на най-популярните телевизионни сериали за 2017 г.

Топ 10 на най-популярните филми за 2017 г.:

1. „То” („It”)

Още когато през март се появи тийзъра на филмовата адаптация по Стивън Кинг „То” и той се превърна в най-гледания онлайн за 24 часа, беше ясно, че към филма има голям интерес. Продукцията спечели 694 милиона долара в световния бокс офис и се превърна в един от най-успешните филми на ужасите. Много добре се представя и Бил Скарсгард, който води и класацията на IMDb за пробив в киното през 2017 г.

Плакат на филма „Жената чудо”

Плакат на филма „Жената чудо”

2. „Жената чудо” („Wonder Woman”)

Историята разказва за принцеса Даяна, която е войн на амазонките. Тя следва съдбата си на боец и се бори със злото по света. Така се превръща в супергероя Жената-чудо. Ролята на Гал Гадот я класира на първо място сред топ зведите в класацията на IMDb. Подготвя се и втора част на филма, която е планирана да излезе през декември 2019 г.

3. „Красавицата и Звяра” („Beauty and the Beast”)

Популярната приказка, адаптирана от Дисни, печели много почитатели. Филмът стига до върха на тазгодишния бокс офис, като печели 1,26 милиарда долара по целия свят.

4. „Логан“ („Logan”)

След 17 години като върколак Хю Джакман най-после затваря нокти в „Логан“ във впечатляващ финал. Филмът е от поредицата „Х-Мен“.

5. „Пазители на Галактиката 2” („Guardians of the Galaxy Vol. 2”)

Марвел отбеляза изненадващ хит с „Пазителите на Галактиката” през 2014 г., като се класира на трето място в световния бокс офис, заработвайки 733 милиона долара. Втората част дори успя да задмине своя предшественик с 863,6 милиона долара.

6. „Лигата на справедливостта” („Justice League”)

Батман и Жената чудо сформират отряд с Аквамен, Светкавицата и Киборг, за да се изправят срещу злото. Несъмнено комиксовите герои имат много почитатели и се оказват печеливши.

Плакат на филма „На парчета”

Плакат на филма „На парчета”

7. „На парчета” („Split”)

Филмът на американския режисьор от индийски произход М. Найт Шаямалан е още един филм на ужасите в класацията. Характеризира се като оригинален трилър, който се гмурка в мистерията на човешкия ум.

8. „Пришълецът: Завет” („Alien: Covenant”)

Завръщането на Ридли Скот с „Пришълецът” беше натоварено с големи очаквания и вероятно за това малко разочароващо. Въпреки това, следващ филм е планиран за 2019 г.

9. „Тор: Рагнарок” („Thor: Ragnarok”)

Това е поредният филм от киновселената на Марвел, базирана на комикси. Според отзивите тази продукция надгражда предходни два филма за Тор.

Плакат на филма „Блейд Рънър 2049“

Плакат на филма „Блейд Рънър 2049“

10. „Блейд Рънър 2049“ („Blade Runner 2049”)

Продължението на един от най-добрите фантастични филми се очакваше с нетърпение. Режисьорът Денис Вилньов се справя с предизвикателството, като създава достоен наследник на филмовата продукция, подкрепен от играта на Райън Гослинг и Харисън Форд. Малко разочароващи са приходите от него, но рейтинга в IMDb е един от най-високите (8.4 от 10).

Превод, текст и редакция: Силвия Аризанова

Снимки: IMDb

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)