Най-най-красивият Коледен базар е във Виена

Най-най-красивият Коледен базар е във Виена

28 ноември 2014

Виена е най-добрият град за живеене. Вече 8 години в престижната световна класация, австрийската столица печели или първо или второ място. И това не е никак случайно. Всеки, който е имал възможността да се докосне до културното, историческо и музикално очарование на Виена, знае защо е този приз. Към това следва да се прибави и отличните социално-битови, комуникационни и еко условия на живот.

IMGP7643

Но днес, причина да посетим отново красива Виена е предстоящата Коледа. Всеки християнски град по света се старае да се „нагизди“ за красивия празник, но Виена го прави по най-забележителния начин. Изобилие от светлини, украси, нежна класическа музика, звучаща от всеки ъгъл, горещ пунш и глю вайн (греяно вино), аромат на канела и… Коледа!

IMGP7662

Всяка година на красивия площад пред готическата сграда на Кметството се провежда най-бляскавия, романтичен и неповторим коледен базар. Паркът се преобразява, а дърветата се обличат в светлини… Вълшебство! Коледно вълшебство!

IMGP7767

Малките дървени къщички, подредени в стройна редица преливат от ръчно изработени коледни играчки, захарни бонбони и пръчки, джинджър сладкиши, вкусни вурстчета и димящ пунш.

IMGP7716

Навсякъде звучат романтичните коледни песни, засвирени от латерни и играчки, а очите на малките гости и посетители на това вълшебство светят.

IMGP7697

Тази година се очакват рекорден брой посетители на Christmas Market – над 4 милиона! Самите виенчани обожават да прекарват вечерите си под изкрящите светлини, а туристи от цял свят се стичат с удоволствие, за да усетят предколедната треска и настроение.

IMGP7684

IMGP7666

IMGP7700

IMGP7709

А горещият пунш на първата къщичка в ляво е най-вкусен – с много канела и вкус на ябълка! Не пропускайте да си купите и нова играчка за елхата – нали традицията повелява да освежим всяка година елхата си с поне една нова украса.

IMGP7691

Тази година модата е на белите украси или еко декорациите.

IMGP7712

Най-най красивият Коледен базар. И това изобщо не е пресилено!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)