Най-куриозните професии в света

06 октомври 2014

Старите хора обичат да казват „няма срамна работа“. Ние бихме го перифразирали по-скоро като „всичко за насъщния“. И все пак, едва ли биха се придържали особено често към тази максима, ако знаеха какви професии съществуват на този свят. Както се казва, въображението е хубаво нещо, но не винаги когато се използва за практични идеи, това важи и за крайния резултат. Убедете се и сами.

miris_podmishnici
„Нос на подмишници“

Вярвате или не, това е съвсем реален занаят, с който си изкарват хляба специално обучени дами в една от водещите козметични марки в немската индустрия. Задачата им е чрез чувствителните си носове, улавящи всяка миризма, да одобрят или отхвърлят аромата на дезодорант, нанесен върху човешката кожа. Едва след тяхното „Да“, продуктът се появява на пазара.

chakane_opashka
Професионално висене на опашка

Услугата се предлага в САЩ от компанията Taskrabbit, която предвидливо предоставя възможност на заетите си клиенти да свършат някой и друг ангажимент, вместо да чакат час и половина – два на огромна опашка в супермаркет или който и да е друг тип магазин. Първоначално служителите на фирмата можеха да се поръчат за професионално висене на опашката единствено за „черния петък“, но след като методът набра популярност, се оказа, че щатските работохолици предпочитат да работят с Taskrabbit значително по-често.

catfood
Дегустатор на кучешка/котешка храна

Британецът Саймън Елисън е наясно колко ексцентрична е професията му, но това въобще не му пречи да я обожава. Той работи за Marks&Spencer и е отговорен за качеството на кучешката/котешката храна, която се предлага в популярната верига. И тъй като е верен на принципа „око да види/ръка да пипне“ (в случая, перифразирано – „уста да вкуси“) тества лично всяка консерва с животинските лакомства. Ще кажете: „това е отвратително!“. Не и за Саймън, който дори си има личен фаворит – органичната пилешка храна със зеленчуци за котки.

sexy_maid
Гола камериерка

Добре де, все пак живеем в свят, в който сексът продава абсолютно всичко. Вероятно това е залегнало в основата на компанията Lubbock Fantasy Maid Service, която е решила да съчетае манията по чистотата с манията по красивите жени. Така всеки мъж, който реши че желае услугите на фирмата, може да наеме домашни хигиенистки, които ще излъскат всяко ъгълче в дома направо пред очите му… само по миниатюрни бикини. Удоволствието струва 100 долара на час, а нас някак ни съмнява, че внезапната страст на съпруга ви към чистотата може да ви излезе доста солено и то не само във финансово отношение.

suhnene_boia

Специалист по… съхнене на боя

Ако трябва да обобщим, това е професия, предназначена за хора с висок праг на търпение. Задачата на служителя е да проследи времето, за което даден вид боя изсъхва напълно, като през цялото време стои пред стената с таймер в ръка и проверява до каква степен това се е случило. На финала е нужно да запише точното време за процеса. Умряхме от скука, дори само като си го представяме.

mosquito_kill
Ловец на комари

Какъв Ride, какви препарати? На този свят съществува компания, която предлага професионално ловене на комари. И то с какъв метод само – специалистите пристигат в дома ви, застават на едно място и изчакват насекомото да впие хобот в тях, за да го уловят със специалната си прахосмукачка. Целта не е само да бъдете спасени от ужасяващата напаст, а чрез уловената плячка да се събере повече информация за заразите, пренасяни от комарите и съответно да се започне работа по нови ефективни лекарства. А знаете ли каква е средната дневна норма на горките служители в бранша? 3000 бройки. Направо ни заболя…

condoms
Изпитател на презервативи

Като се замислим, всъщност това е една доста полезна и достойна за уважение професия. Всяка водеща компания за производство на презервативи държи на имиджа и качеството на стоката си, така че преди да се появи на пазара, всеки нов продукт се тества от поне 1000 наемници за срок от минимум една година. А като се замислим отново, това всъщност е и една доста приятна професия.
Снимки: IGN.com, Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)