Най-зловещите места по света

Най-зловещите места по света

17 декември 2014

Не само романите на Стивън Кинг могат да ви накарат да изтръпнете от страх. Има места по света, които са толкова зловещи и странни, че дори и големият писател би им завидял на достоверността. Паметниците на истинския живот говорят сами за себе си – някои поддържани и съхранявани, други почти разрушени, всички те носят история и памет.

Вижте някои от най-зловещите места по света и се опитайте да си представите как някога някой им е вдъхвал живот. Предупреждаваме, че може да ви се изправи косата:

Най-зловещите места по света

Мостът Овертон, Шотландия – Старият каменен мост се намира близо до шотландското селце Милтън. До него се издига грамадното имение Овертон, което прилича на убежище на десетки гневни привидения. Но ние нямаме претенции към сградата, а само към моста. В средата на 20 век върху него започнали да се случват странни неща – десетки кучета внезапно се хвърляли в самоубийствен бяс от 15-метровата му височина, падали на камъните и умирали. Оживелите се връщали и повтаряли опита. Мостът се превърнал в истинско лобно място за четириногите. За десет години там загинали няколкостотин песа. И всички скачали от един и същи парапет. Никой не можел да разбере какво тласка животинките към смъртта. Над зловещата тайна скубали коси зоолози, ветеринари и други специалисти. Скоро станало ясно, че под моста живеят мишки, върху които може би се хвърляли ловджийските кучета. Съществува обаче и друга версия – мистиците пускат слухове, че мостът се намира на някаква граница между света на живите и света на мъртвите. Усещайки зова на паранормалното, псетата се хвърляли към следата и понасяли наказанието за любопитството си.

HmR6WkT

102-годишна плаваща гора в Сидни, Австралия – Това е корпусът на парен кораб, обречен на демонтаж след Втората световна война. След като паркът за скраб затваря врати, кобарът и други като него плавателни съдове остават на произвола на съдбата. В момента представлява красива гледка – плащава гора, която служи като пример за потенциала на природата да оцелява.

4141463

Остров Повелия, Италия – Мъничкото островче Повелия се намира недалеч от Венеция и е обкръжено от гъста мъгла от ужасяващи истории. В течение на няколко десетилетия през 14 век, по време на бушуващата в страната „Черна смърт”, тук докарвали заразените от чума хора – безнадеждно болни, на които не оставал много живот. На острова била построена „братска могила”, която покривала хиляди тела. Говори се, че труповете не били погребвани, а изгаряни, от което почвата на Повелия вече се състои на 50% от човешка пепел.
Това обаче е само началото на ужаса. През 1922 г. на острова била построена психиатрична болница. Почти всичките й пациенти скоро започнали да страдат от кошмарно главоболие и се оплаквали, че клиниката буквално бъка от призраците на умрелите чумави. Вероятно виновник за това бил главният лекар, който тъпчел пациентите с тежки лекарства и провеждал с тях експерименти. И до днес скелетът на клиниката се извисява над острова и плаши със зарешетените си прозорци и останките от медицинско оборудване. Тук е и камбанарията (днес фар), от която, според легендата, на финала на историята се хвърлил полуделият лекар.

4827-6

Последната къща на остров Холанд, САЩ – Това е къща, която едно време е била част от успешно развиващата се малка островна колония в залива Чесапийк, САЩ. Бързата ерозия на почвата на острова довежда до постепенно му изчезване. Това беше последната къща на повърхността на остров Холанд, преди да се срути през 2010 година.

редактор: Стефани Калчева

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)