Най-вълшебните острови

Най-вълшебните острови

18 септември 2014

Списание Trаvel+Leisure публикува класацията си на най-хубавите и най-предпочитаните от туристите острови – те са най-търсени дестинации, заради спокойствието и отдалечеността от големите шумни градове, които предлагат. Вижте тези райски кътчета и научете нещо повече за тях:

ostrov-santorini-v-gartsiya

1. Санторини, Гърция – Победител в класацията е гръцкият Санторини, който оглавява класацията за най-хубав и предпочитан от туристите остров. Вулканичният остров в Егейско море предлага не само прекрасна природа, но и малко по-цивилизована романтика. През последните няколко години това е една от най-популярните островни дестинации благодарение на красивата си природа, уникалната архитектура и красивите залези.

ostrov-maui-v-havay

2. Мауи, Хавай – Второто място също е за хавайски остров – Мауи. Там човек може да се почувства като едно с природата. Островът е описван като магически заради уникалните си лагуни и плажове. На острова има три градчета, които всяка година са посещавани от тълпи от хора. Въпреки това човек може дори да не ги усети, ако се вглъби в природата, която го заобикаля. Остров Мауи има 89,51 точки в класацията.

ostrov-kauai-v-havay

3. Кауаи, Хавай – От сп. Trаvel + Leisure очевидно изпитват слабост към Хавайския архипелаг, но ние ги разбираме защо. Остров Кауаи е великолепно място с прекрасна зеленина и е лесно човек да се влюби в него. Всъщност Кауаи единичен масивен вулкан, който се издига на 4800 метра над морското равнище, но това не пречи да е един от най-прекрасните острови на земята. Самата природа там изразява най-доброто от тропическия климатичен пояс и неслучайно на този остров са снимани редица холивудски филми като „Джурасик парк“, „Сини Хаваи“ и „Кинг Конг“. Остров Кауаи получава 88,59 точки.

golemiyat-ostrov-v-havay

4. Големият остров, Хавай – С впечатляващите си пустини с черна лава, прекрасните плажове и девствената си природа Големият остров може да спечели сърцето на всеки турист. Това е най-младият и най-големият остров в Тихия океан. Впечатляващо е, че мястото е подходящо за каране на сърф и ски в един и същи ден. Големият остров на Хаваите получава 87,89 точки.

ostrov-bali-v-indoneziya

5. Бали, Индонезия – Бали е известен с десетките си хиляди храмове и пагоди и често е наричан „Острова на хилядата храма“. Смята се, че това е едно от най-красивите места в света. Определено заслужава такова определение заради богатата си история, култура, танци, скулптура и живопис, красиви плажове и тропически климат. В класацията остров Бали получава 86,89 точки от възможни 100 точки.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар