Музикално пътешествие из Средиземно море

Сподели:

Националният музикален театър „Стефан Македонски“  е подготвил специален концерт-спектакъл „Медитеранео“, с който ще закрие юбилейния си сезон. В програмата  на тази своеобразна музикална разходка по Средиземномориета са включени най-популярните и обичани канцонети, шансони, сарсуели и сиртаки. На финала на сезона почитателите на музикалния театър ще имат възможността да чуят и видят събрани заедно звездите тенори на театъра Марчо Апостолов, Марио Николов, Пеньо Пирозов, Стефан Петков и Богомил Спиров. В това своеобразно надпяване ще включат и специалните гости – Георгиос Филаделфес (Гърция) и световноизвестният Калуди Калудов.  И понеже няма тенор, който да не е ценител на женското присъствие, две оперетни прими ще вземат участие в спектакъла – Добрина Икономова и Валентина Корчакова, както и оркестърът и балетът на Музикалния театър.

Mediteraneo Sofia

Сценарият и режисурата са на Марио Николов, на диригентския пулт ще бъде маестро Юли Дамянов, сценография – Евгения Раева, хореография – Антоанета Алексиева, Татяна Янева и Светлин Ивелинов, хормайстор – Людмил Горчев и концертмайстор – Ружа Куртева.  Закриването на сезона в София ще бъде на 5 юли 2014 година от 19 часа в Музикалния театър.

За още новини от света на изкуството посетете страницата на inlife.bg във Facebook!

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...