Монтеграпа с венецианско вдъхновение

08 март 2015

Montegrappa, манифактурата, създадена през 1912 година все още е в същата историческа сграда в парк по поречието на река Брента в една от най-красивите  и живописни зони на градчето Басано дел Грапа в североизточна Италия. Историческото градче е сгушено в един от най-престижните и проспериращи райони на Италия. Всъщност, тази експозиция на живо от история и изкуство е едно от основанията да се създаде точно този бранд и точно тук. Следвайки и развивайки традициите и настроенията, от 1912 година до днес писалките Монтеграпа са посланик на италианския огън към живота и изкуство.

71IO0YOkzOL._SL1500_

С чувства към Венеция. Това е името на последната серия ювелирни писалки, които Монтеграпа ни представя. Монтеграпа е посланик на италианската креативност, стил и чест и олицетворение на Limited Edition в културата на писане в света. Всяка година град на изкуство с неповорима самоличност инспирира идеите в екипа на Монтеграпа за създаването на нови модели.
Последният е Венеция… И ето го новият модел от лимитираната колекция!

71oJGq5kY3L._SL1500_

 „Montegrapa Citta d’Arte Venezia” е уникално бижу за писане, посветено на града, създаден на лагуна и на 118 острова. Джузепе Акуа, СЕО на Монтеграпа споделя: „ Да бъдеш част от средновековната Венецианска Република,  да пресъздадеш атмосферата на Венеция, на всеки ъгъл в този забележителен град – това е предизвикателство. Романтичният град на лагуната е емоционален избор на екипа ни да създадем Montegrapa Citta d’Arte.“

Picture 1 108

Вграждайки изкуството в технологиите, върху писалката е гравиран силуета на Базилика Сан Марко, сърцето на Венеция, заедно със стилизирано представяне на знаменитите 4 коня от колесницата, гордо украсяваща Базиликата. Розетките на прозорците, тържествения главен вход…, всичко това са детайли от византийската архитектура, създадена в Италия и елементи, които задължително присъстват в гравюрите на писалките.

Picture 1 067

В завършека на писалката, в кръглата част на капачката е гравирана разбира се емблемата на Венеция – крилатият лъв. Базата на тялото и капачката не случайно са решени в наситено червено – цвят символ на царственото и романтично послание на уникалният град.

venise1

Монтеграпа ще произведе само 1912 бройки от Montegrapa Citta d’Arte Venezia. Бройката не е избрана случайно – тя е посветена на годината, в която е създадена фабриката за ръчно изработени писалки. 1000 броя ще са от т.нар базов модел, 880 ще бъдат изработени със сребърен обков, а само 32 писалки с 18-каратова златна версия на гравюрите.

текст: В. Симеонова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)