Монитор на Philips гарантира съгласуваност на цветовете

17 януари 2015

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips за монитори, обяви нов 27-инчов IPS-AHVA дисплей с фабрично калибрирана цветова поддръжка в цветовото пространство Adobe RGB. С широкия диапазон на Adobe RGB, дисплеят може да пресъздаде повече от един милиард цвята с почти идеална точност, като по този начин дава на професионалистите увереността, че цветовете на дисплея са съгласувани с индустриалните стандарти – за цветова прецизност през целия производствен процес.
В областта на графичния дизайн, геофизичните проучвания, цифровият предпечат и пост продукция, няма място за дисплей, който проявява собствено мнение при представянето на цветовете. Еднаквостта и точността са критично важни. „Използването на стандарт за цветовете е като говоренето на един език“, каза Томас Шаде, Вицепрезидент за EMEA в MMD. „Професионалните потребители трябва да са сигурни, че техният дисплей „говори“ същия „цветен език“ като техните принтери и другите устройства, ангажирани в работния процес. Новият Philips LCD дисплей изобразява цветове с неизменна точност всеки път.”

Монитор на Philips гарантира съгласуваност на цветовете

PerfectKolor – цветови стандарти, на които може да се разчита
Предварително калибриран за точно пресъздаване на цветовете, моделът 272P4APJKHB поддържа 99% от Adobe RGB и 100% от sRGB цветовите пространства като елиминира процеса на напасване на цветовете между няколко устройства. Нещо повече, с настройка по шест оси PerfectKolor позволява цветовете на дисплея да бъдат фино настроени към прецизните изисквания на професионалистите.

10-битови цветове
Чрез използване на 10 бита за описание на всеки цвят, новият 27-инчов дисплей може да пресъздава повече от един милиард цвята едновременно – разлика, която е недоловима за човешкото око. Получените в резултат изображения са гладки и естествени – без градации или цветни ивици.

SmartUniformity
Флуктуациите в яркостта и цвета в различни области на екрана са добре познат феномен. С помощта на SmartUniformity дисплеят се настройва автоматично, за да компенсира тези разлики и да осигури осреднена еднаквост на осветеността от над 95% – фактор от ключово значение в области като фотография и работа с научни изображения.

Технология Flicker-Free
Благодарение на начина, по който яркостта се контролира при екраните с LED подсветка, потребителите понякога наблюдават трептене. Рискът от зрителна умора е крайно нежелателен при работа с изображения с много детайли. Технологията на Philips Flicker-Free е иновативно решение за регулиране на яркостта и намаляване на трептенето за по-комфортно зрително изживяване.

В допълнение на цветовите възможности на новия IPS-AHVA дисплей се явява неговият дизайн, който е съобразен с предизвикателствата на ежедневната работа в офиса – той включва уебкамера и говорители. Кристално чистата картина с Quad HD резолюция (2560×1440 или 2560×1080 пиксела) се вижда чисто от почти всякаква перспектива, благодарение на изключително широките зрителни ъгли. Стойката SmartErgoBase осигурява гъвкави възможности за накланяне и завъртане. Функцията MultiView позволява на дисплея да се свързва към няколко източника едновременно, което дава възможност на потребителите например да гледат своите записки на една част от екрана и да гледат видео стрийминг от камера в друга.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)