Мисис Парламент 2014 - докато мъдруват кабинета...

Мисис Парламент 2014 – докато мъдруват кабинета…

11 октомври 2014

И докато политиците се чудят и маят какъв кабинет да спретнат, ние решихме да се позабавляваме и да изследваме нежната страна на тези избори.
Сериозно впечатление прави факта, че партията с най-много дами в листите си и най-много депутати-жени е ГЕРБ. Дори и ДПС, отъждествявана с турския вот, е твърде демократична и толерантна към дамите – много от тях са включени в листите. За съжаление останалите партии и коалиции по-скоро могат да се отъждествят с времето, когато политиката е била забранена за нежния пол.

Подреждайки родните депутатки в тази класация, ние сме акцентирали върху цялостното им излъчване, увереност на професионалисти и представяне пред обществото. Ще ни позволите тук да пренебрегнем типичните физически подробности, характерни за други конкурси от сорта на дълги крака, силикони, пластики, фигури и т.н. Все пак това са дами, отдадени на по-различни социални каузи и състезаващи се на друго поприще. Затова и следва да гледаме с други очи.

И така – ето нашата класация:

Мисис Парламент 2014 - Десислава Атанасова

1. Първото място в нашата класация отреждаме на вече познатото ни лице от Парламента – Десислава Атанасова. Нежна и уверена, тя отново е с лидерски позиции в управлението на държавата ни, като депутат от Русенски МИР (Многомандатен избирателен район, да не си помислите нещо друго…). Още от времето на миналия Парламент, тя остави у всички впечатлението на нежна, самоуверена и доста модерна дама. Винаги облечена правилно според етикета на събитието, перфектна физическа форма, модерна линия и цялостен стайлинг. Десислава Атанасова е български политик, министър на здравеопазването от 21 март 2012 до 13 март 2013 г. Завършила е право, политология и европейска интеграция.

main_b
2. Даниела Савеклива от ГЕРБ печели второ място със своята естественост и непринуденост. Брюнетката, решена с модерен черен бретон и винаги актуални очила, е млада, изискана и интересна. Тя е депутат от Благоевградса област и в същото време е Областен лидер на ГЕРБ. Това е втори мандат за дамата.

14
3. Полина Карастоянова е ново име за Българският Парламент, макар тя самата да е добре известна в политико-икономическите среди. Тя бе председател на Конферентният туризъм у нас, а сега е депутат от Национален фронт. Образована, красива, самоуверена и винаги постигаща целта си – това е Полина!

7MDM8285
4. Мариана Георгиева от ДПС е интересна дама в редиците на движението. Заплютата мъжка територия е красиво разнообразена от нея и тя винаги постига сериозен и категоричен изказ на позициите си. Стилна и семпла, тя излъчва класа, каквато отива на една жена-политик. Освен това, нека не забравяме, че пред името й следва да пише: Проф. д.ф.н. Мариана Георгиева, а и също така факта, че тя бе министър на младежта и спорта, избрана от 42-ото Народно събрание на 29 май 2013 г. в предходния кабинет.

thumb-42856-Daniela_Daritkova
5. Д-р Даниела Дариткова-Проданова, екс-председател на Парламентарна комисия по здравеопазването в 41 НС, отново е депутат от ГЕРБ. В тези избори тя застана сериозно и спечели депутатското си място от Смолянски МИР. Смолянската лекарка не заряза джипи практиката си, докато беше депутат от ГЕРБ.

Ние ще продължим нашата класация в предстоящите дни, а вие…коментирайте и гласувайти. Побързайте, за да не сме пропуснали вашата красавица – фаворитка от предстоящото народно събрание!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)