Милиардерът Серимов купи Футболен клуб Парма

Милиардерът Серимов купи Футболен клуб Парма

09 декември 2014

Италианският футболен клуб Парма вече има нов собственик – руският бизнесмен Сюлейман Керимов , съобщи „Кориере дело спорт“.

В неделя се появи информацията, че Парма е купена от група руски и кипърски бизнесмени за 50 млн. евро.Сделката трябва да бъде подписана в четвъртък. По данни на изданието новият собственик на клуба ще стане милиардерът Сюлейман Керимов, който е родом от размирната кавказка република Дагестан. Бизнесмен, депутат и политик, Керимов притежава и дагестанския футболен клуб Анжи, в който преди няколко години се бяха събрали някои от световните футболи звезди.

Милиардерът Серимов купи Футболен клуб Парма

Милиардерът Серимов купи Футболен клуб Парма

Парма е на незавидното последно място със само 6 точки от 13 мача. Клубът е основан през 1913 година и първоначално се е наричал Футболен клуб Верди (итал Verdi Foot Ball Club). Най-силният му период е през 90-те години, когато става три пъти носител на Суперкупата и купата на Италия. Най-доброто му постижение в италианското първенство е второ място през 1997 година. През 1995-1996 г. в клуба играеше Христо Стоичков.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)