Миконос – ветрове в синьо и бяло

Сподели:

Цикладите са най-очарователната островна група от стотиците гръцки острови. Дали защото носят енергията на изригналия вулкан (такива са по произход), дали защото легендата за Атлантида ги обвива в тайнственост, дали защото небето е по-синьо от всяко синьо, дали защото морето е неописумо богато на риба, морски дарове, ветрове и цветове, или поради всички тези причини взети заедно… Но „ТОВА Е МАГИЯ“ В БЯЛО И СИНЬО!

IMGP8928

От Цикладските острови най-прочути са Санторини и  Миконос. И ако преди седмица ви срещнахме с магичния залез на Санторини, то нека сега заедно се разходим из Миконос.

IMGP9336

Малкият остров в миналото не е бил особено развит и жителите на останалите близки острови идвали с корабите си, за да смилат жито в прочутите му вятърни мелници. Просто защото това е най-ветровитият гръцки остров. Тук, ако не духа вятър, духа много вятър. Мелниците и до днес стоят гордо на крайбрежния хълм срещу Малката Венеция.

IMGP9415

Някога това са били единствените бедни рибарски къщи на острова, а днес са приказно съхранена и непокътната от времето редица от кафенета, ресторанти, бутици и сувенирни магазини, които те пленяват задължително. И най-очарователното – докато пиеш розе на някоя тераса, морските вълни се разбиват край теб и разпръскват прохлада и чар.

IMGP9398

В последните години Миконос се прочу с неотразимият си нощен живот, микс от млади хора и купонджии от цял свят, музика, актуални ди-джеи и … всичко по правилата на лятното настроение. Все повече туристи избират най-свежия гръцки остров за своята незабравима ваканция. Но на това място можеш с удоволствие и да релаксираш – далеч от шумните компании и треската в централното градче. Тук се намират едни от най-луксозните гръцки хотели, в спокойни заливи и в изискана среда, където да забравиш за всички ежедневни грижи.

IMGP9730

Ще се опитаме да синтезираме Миконос с няколко думи:

Остров, вулкан, синьо, бяло, нежно, гръцко, морско, лято, слънце, вятър, вятърни мелници, Малката Венеция, калдъръми, сувенири, арт галерии, настроение, очарование, купон, музика, компании, мотори, плажове, танци, парти, клубове, вкусотии, розе, фрапе, морска пяна, изгреви, залези, църкви, много църкви, икони, цветя… любов завинаги!

IMGP9140

За магичните залези  и белите църкви си запазваме правото да ви разкажем отделно. Но не след дълго време, защото сега е най-приятният момент от годината за незабравимо пътешествие до острова. Миконос – една гръцка приказка без край!

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...