Меркел настоява за контрол върху интернет

Меркел настоява за контрол върху интернет

15 декември 2014

Ангела Меркел настоя за повече контрол върху интернет и ограничаване на свободите на потребителите

Край на свободния интернет, където достъпът до всичко е позволен. Немският канцлер Ангела Меркел настоя да се сложи край на неутралитета и свободното разпространение на информация в мрежата. Нещо повече–германката настоя да бъде наложен контрол върху определени функции и услуги на световната мрежа, които да бъдат забранени за обикновените потребители.

Интернет който е приятелски настроен към иновации е интернет, който гарантира поверителност за специални услуги. Тези услуги могат да бъдат достъпни, само ако са изпълнени определени стандарти „ заяви Ангела Меркел.

Позицията на Меркел е в противоречие с вижданията на много от членовете на Европейския парламент, които не смятат, че т. нар. „специални услуги“ трябвада бъдат достъпни единствено за затворена група потребители, при строго определени условия. Все още не е ясно кой точно тип функции иска да постави под контрол Ангела Меркел,  но се заговори, че става въпрос за публикуването на информация в световната мрежа. Предложение, което накара цяла Германия и не само, да скочи срещу подобен акт.

Привържениците на интернет независимостта в Германия моментално нападнаха канцлера, обвинявайки я, че нейната партия си сътрудничи с лобисти на телекомуникационните доставчици.

„Революционното в интернет е, че съдържанието може да бъде публикувано от всеки и всички да имат достъп до него. Но, ако се наложат подобни ограничения в интернет, както намеква канцлера Меркел, тогава няма да имаме повече демокрация „, казва Леонард Добуш професор Free University от Берлин, за The Local.de.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)