Раф Симънс

„Междупланетната“ междусезонна колекция на Раф Симънс за Dior

15 декември 2014

Преди няколко дни в Токио се състоя премиерата на междусезонната колекцията на легендарната модна къща Dior. Творческият директор на марката Раф Симънс е решил да придаде глобалност на старта на колекцията си и именно заради това направи пълно-мащабно представяне. Този път дизайнерът директно се телепортира в модното бъдеще и ни показа как той вижда света на модата след няколко години.

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-1

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-2

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-3

Необичаен стил с космически лайтмотиви бяха в основата на нестандартната колекция. В почти всички образи главната роля е дадена на наметалото, изработено от различни текстури и тъкани, вариращи от кашмир и вълна, завършващи с лакирана кожа и козина. Също така в колекцията преобладават късите рокли до коляното в кариран принт, под които спокойно можете да носите пуловери, гарнирани със сребърни пайети. На фона на мрачните тъмни цветове, слетлината идва под формата на обувки, рокли и палта в червено, жълто и зелено.

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-4

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-13

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-16

Раф Симънс представя бъдеще, което никак не би могло да се нарече оптимистично. Сякаш в него слънцето е скрито и там непрестанно вали дъжд. Да живее в такова бъдеще надали е симпатична идея за когото и да било, но фантастите, незнайно защо, винаги рисуват подобни апокалиптични картини. И Симънс, точно като създателят на „Стар Трек“ Джийн Родънбъри, гледа нагоре към космоса и шие гащеризони-скафандри, еднакво прилични на дрехи за астронавти и военни пилоти, тръгнали на междупланетно пътешествие.

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-22

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-34

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-35

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-41

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-50

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-59

ESPRIT-DIOR-TOKYO-2015-LOOK-60

 

Снимки: Dior

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)