Мароканска супа с нахут

Мароканска супа с нахут

22 октомври 2014

Необходими продукти:
300 г сух нахут
1 морков
1/2 стрък селъри (целина)
1 праз лук
1 стрък розмарин
1 дафинов лист 1
1/2 л зеленчуков бульон
60 г консервирани домати
сол и смлян черен пипер
зехтин

Начин на приготвяне:
Накиснете нахутът за една вечер в студена вода. На следващия ден го отцедете. Обелете и настържете на ренде моркова, а празът и селърито нарежете на дребно. Подготвените зеленчуци запържете за кратко в сгорещен зехтин. В тенджерата под налягане поставете отцедения нахут, запържените зеленчуци, стрък розмарин, дафиновия лист, смачканите с вилица домати. Посолете всичко и поръсете с черен пипер. Накрая залейте с бульона и затворете капака. Супата се вари 30 минути след първото изпускане на пара. Готовата супа с нахут се разпределя в купички и се поднася гореща с хляб.

снимка: mydiversekitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)