Манолова: Буди недоумение как може държавен глава да стига дотам

28 август 2014

Манолова: Буди недоумение как може държавен глава да стига дотам

„Имаме служебно правителство, което трябва да е политически неутрално. Това правителство не може да възстановява кадрите на една политическа сила, защото изборите няма да бъдат честни“. Това каза пред бТВ Мая Манолова от БСП.

„Колко уволнения извърши предишното служебно правителство на Марин Райков“, запита Манолова. „Колко областни управители – нула, колко шефове на агенции – нула“, отговори Манолова. „Тъй като правителството, което тогава смени служебният кабинет, беше на ГЕРБ, политически неутралното правителство на Марин Райков не извърши нито едно уволнение, а сега този уж неутрален кабинет на практика реставрира кадрите на ГЕРБ. Близнашки е един изпълнител и това се вижда в ежедневните назначения, които се правят“, подчерта Манолова.

„Вчерашният опит на президента да адвокатства на правителството беше повече от неуместен и нелеп. С аргументите, които извади – буди недоумение как може държавен глава да стига дотам. Спокойно можеше да пропусне това назначение. След като част от протестиращите са в правителството, точно президентът да защитава точно това назначение е пълен абсурд“, отбеляза Манолова.

„Това, което чувам е, че служебният министър на културата си е назначил 9 съветници, тези хора колко време се готвят да управляват“, запита Манолова. „Защо са му на министъра на културата толкова назначения, защо са му на премиера 10 съветници“, запита отново Манолова.“ След като те всяват шок и ужас в гражданите, че имало огромни проблеми с финансовото състояние на държавата, което също е част от предизборната кампания на ГЕРБ, ето това е всичко, което взриви хората и ги изкара на улицата, сега същото го прави правителството, в което участват протестиращи“, убедена е Манолова. Тя добави, че са пълни глупости да говорим, че държавата е във финансов колапс.

„С реставрацията на кадрите на ГЕРБ, с всяване на ужаса в гражданите, че държавата е финансово нестабилна, това правителство показва, че е неспособно да организира честни избори“, категорична е Манолова. „При следващото уволнение на специалист в Кюстендилска област, излизаме на протест“, потвърди още Манолова.

снимка: novini.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)