Македония: Не е сигурно, че имаме смъртен случай от ебола

10 октомври 2014

Македонското министерство на здравеопазването не потвърди първият случай на смърт от вируса ебола в страната.

Преди това редица македонски и международни медии съобщиха, че в страната е регистрирана първата жертва на смъртоносния вирус в страната.

Както обясни говорителката на здравното министерство Йованка Костовска, цитирана от македонския телевизионен канал MРТ, става въпрос за британски гражданин, пристигнал на 2 октомври и отседнал в хотел в Скопие. Той е бил приет в болница в четвъртък следобед в тежко състояние с вътрешен кръвоизлив, повръщане и повишена температура, а около два часа по-късно е починал. Пациентът е имал симптоми на вируса ебола, но според Костовска има „голям шанс“ да става въпрос за друго заболяване. Според приятеля на британеца, той не е посещавал страни с висока степен на риск от заразяване с вируса. Всички, които са били в контакт с починалия британец, са поставени под специално медицинско наблюдение.

За да се установи точната причина за смъртта, анализите от изследванията са изпратени в Германия и резултатите от тях ще бъдат ясни в рамките на 48 часа. Информация за случая е изпратена в британското външно министерство и в Световната здравна организация.

Вирусът ебола покоси вече повече от 3800, а заразените са над 8000 души. Ефективна ваксина срещу вируса все още не съществува.

снимка: stmarysmaineblog.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)