Лъмбърсексуалният мъж измества метросексуалния

Лъмбърсексуалният мъж измества метросексуалния

29 ноември 2014

Нов тип мъже, наречени „лъмбърсексуални“, изместват модните доскоро „метросексуални“, пише електронният сайт на сп. „Поан“.
Той е компютърен специалист, но видът му е като на току-що излязъл от гората: брадясъл, с груби ботуши и дебела карирана риза – с дивашкия си стил „лъмбърсексуалният“ мъж изтиква деликатния метросексуален от градския пейзаж.
Новият вид градски дървар (lumberjack) вече масово се среща по улиците на Бруклин или Берлин, блогърът Том Пюзак неотдавна описа портрета му в интернет сайта GеarJunkie.com, посветен на аутдор вселената. „Метросексуалният вече е на път да изчезне, заместен от мъже, които са по-силно привлечени от живота навън, отколкото от префинени грижи за външността си“, пише той. Лъмбърсексуалният мъж работи в сферата на новите технологии, получава прилична заплата, продължава Том Пюзак. Но вместо брадва, в раницата на гърба си той носи MacBookAir.

Лъмбърсексуалният мъж измества метросексуалния

Лъмбърсексуалният мъж измества метросексуалния

„Отмина времето на впитите в тялото дрешки, издължените почти женствени силуети“, анализира феномена специалистът по стил Джефри Брюйер.
„Сега тенденцията е към по-широки обеми, груби материи, животински кожи и джинси от суров деним“. Друг елемент, характерен за облеклото на новия тип мъж, са панталоните с навити крачоли, откриващи глезените през лятото, канадка през зимата, обувките „Тимбърленд“ и памучните карирани ризи, които бяха на мода през 90-те. Зад грубоватата си външност лъмбърсексуалният прикрива изтънчена натура: той носи брадата в комбинация с гелосани коси, има културни интереси и обича домашно приготвената храна, която отговаря на природосъобразния му начин на живот.4528599-0-4528599

Имиджът на мъжкаря дървар беше припознат от хомосексуалните още преди няколко десетилетия, смята Силвен Цимерман, журналист в месечното гей списание „Тету“. „Този типаж от години присъстваше в порно гей филмите“, подчертава той. „Хетеро културата напълно смля гей културата, присвоявайки си нейните кодове в облеклото“. Феноменът избухна преди десетина години с появата на т.нар. метросексуални, повлияни от Дейвид Бекъм, които започнаха внимателно да се грижат за тялото си, да си купуват кремове и маркови дрехи, без това да влияе на отношението им към жените.

B2vA2QpCEAARhP2

Днешният лъмбърсексуален мъж се вдъхновява от „мечката“, както в гей обществата наричат брадатите хомосексуалисти мъжкари. Той изцяло залага на мъжествеността и предпочита да се шляе из улиците, вместо в бутиците с маркови дрехи. Цялото изкуство на лъмбърсексуалния мъж е в това да си дава вид, че изобщо не се интересува от начина, по който се облича. Между знаменитостите Райън Гослинг или Ерик Кантона въплъщава всеки по своя си начин този градски дървар, а така също и американецът Джо Манганиело („Истинска кръв“), австралиецът Хю Джакмън или британецът Чарли Хънам („Огненият пръстен“).
Как обаче възприемат жените тези обрасли в косми мъже, предвещаващи може би завръщането на първобитния човек?
Само хубави неща, ако трябва да се вярва на сп. „Космополитън“, който зададе на читателките си следния въпрос: „Излизате ли с лъмбърсексуални мъже? Време е да научим това“.

източник: vesti.bg
снимки: newnownext.mtvnimages.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)