Легендарният календар на Pirelli за 2015 година

Легендарният календар на Pirelli за 2015 година

20 ноември 2014

42-то издание на един от най-емблематичните календари в света, този на Pirelli вече е факт, стана ясно от официалното му представянето в столицата на модата Милано. И тази година, създателите му залагат на комбинацията от стил и провокация – ефект, който едва ли учудва почитателите на прочутия celebrity фотограф Стивън Мейзъл, реализирал кадрите за него.

Легендарният календар на Pirelli за 2015 година

Безспорно заслуга за впечатляващия краен резултат имат и красавиците, позирали пред обектива му, сред които са такива имена като топмоделите Адриана Лима, Каролин Мърфи, Наталия Водянова и Изабели Фонтана.  Изненадата обаче идва от присъствието в календара на британската манекенка с Plus Size мерки Кандис Хъфин, което е и първи подобен ход в историята на изданието.

Adriana_Lima

„Когато ме поканиха да участвах, бях буквално шокирана. Вероятно това е знак за времето, в което живеем, защото до този момента в в календара са попадали само най-секси момичетата на планетата. Безкрайно щастлива съм, че мога и аз да бъда възприемана по подобен начин. Очевидно е, че Pirelli се опитват да представят жената във всичките й форми, което позволява на дами като мен да се гордеят с тялото си“, коментира Хъфин.

Cameron_Russell

С подобно мнение се отличава и бразилската модна икона Адриана Лима, която бе атакувана от критиците заради факта, че коженото й облекло на снимката е сексистко. „Това е изкуство, а не дреха, с която някой би се разхождал по улицата. И е точно обратното – с това издание ние заставаме именно на страната на нежния пол, с желанието да приемат себе си, тялото си и да бъдат по-силни и уверени“, обяснява тя.

candice_huffin

Снимките за календара за 2015 година са реализирани в петдневен период през месец май в Ню Йорк, а този път Мейзъл е имал и известна помощ в създаването му. Над проекта са работили още и главният редактор на Vogue France Карин Ройтфелд, както и световноизвестният гримьор Пол Макграт.

gigi_hadid

Както и досега, колекционерското издание е предназначено най-вече за ценители и не се пуска свободно на пазара, а се разпространява по предварително определен списък.

joan_smalls

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=XuW1N40tjjs

Снимки: Стивън Мейзъл (FashionGonerogue.com)

Isabeli_Fontana

Мис Януари – Адриана Лима
Мис Февруари – Наталия Водянова
Мис Март – Джоан Смолс
Мис Април – Кандис Хъфин
Мис Май – Каролин Мърфи
Мис Юни – Ана Юърс

natalia_vodianova

Мис Юли – Камерън Ръсел
Мис Август – Саша Лус
Мис Септември – Карен Елсън
Мис Октомври – Изабели Фонтана
Мис Ноември – Джиджи Хадид
Мис Декември – Ракел Цимерман

Karen_Elson

С пожелания за успешна нова 2015 година от Pirelli  и красавиците…

текст: Митко Попов
снимки: Pirelli

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)