„Лебеди“ ще танцуват в парка на Военна академия

04 юли 2014

Фестивалът „Опера в парка“, организиран по традиция от Софийската опера и балет, ще се проведе в периода 4 – 27 юли 2014 г. под патронажа на кмета на град София госпожа Йорданка Фандъкова. Програмата включва балетите „Лебедово езеро“ от П. И. Чайковски (тази вечер), „Жизел“ от Адолф Адам, „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус и „Зорба гъркът“ от Микис Теодоракис. В детската програма са подбрани любимите детски опери и мюзикъли: „Хензел и Гретел“ от Енгелберт Хумпердинк, „Мечо Пух“ от Андрей Дреников, „Червената шапчица“ от Александър Владигеров, „Козелът сърдитко“ от Юли Дамянов и „Вълшебната флейта“ от В. А. Моцарт.

Паркът на Националната военна академия „Г. С. Раковски“ предлага отлични условия за подобен род културни мероприятия. Близостта до удобен транспорт и относителната изолираност от шума на околното движение създават усещането за уединеност, сякаш спектакълът се играе далеч от големия град.

Билети могат да се купят на касата на Софийската опера и балет на цени от 15, 20, 30 и 40 лв. Билетите за детските представления са на цени от 10 лв.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)