Кюфтета в доматен сос по белгийски

Кюфтета в доматен сос по белгийски

23 януари 2015

Необходими продукти:
500 гр. телешка кайма
2 яйца
3 с. л. галета
500 ml телешки бульон
1 глава лук
3 домата
2 с. л. брашно
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Към каймата се добавят 1 яйце, галета, чер пипер и сол, след което се омесва добре. Оформят се кюфтенца с размер на топче за пинг-понг. Слага се да заври 2 литра вода, след което внимателно се пускат кюфтенцата и се варят около 5 мин. Прецежда се през гевгир, като водата се запазва. Лукът се нарязва наситно и се слага да се пържи в дълбок тиган с малко олио. Доматите се обелват и нарязват наситно, след което се добавят към лука. Добавят се и 5 с.л. от бульона и се оставя да заври. След като заври се намалява и се оставя да ври на слаб огън около 30 мин. След това сосът се сгъстява с малко брашно и се овкусява с чер пипер и сол. Добавят се кюфтенцата и се разбърква, докато се сгреят. Останалите 3 яйца се сваряват твърдо и се нарязват на резени. Сервира се горещо, аранжирано с тях.

снимка: polkadotjes.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)