Къщите от промишлени контейнери вече хит и у нас

23 февруари 2015

За желаещите да имат нов дом или просто вила, където да избягат в почивните дни, все по-популярна става идеята за изграждането на къщата на мечтите им от промишлени контейнери, пише standartnews.com.

07-hOfF6uI

За желаещите да имат нов дом или просто вила, където да избягат в почивните дни, все по-популярна става идеята за изграждането на къщата на мечтите им от промишлени контейнери. Да, първите опити в тази насока датират от преди десетилетия, като междувременно идеята е развита до ниво, че крайният резултат се приближава до голяма степен до масивните конструкции от бетон и тухли. Младо семейство изгради вила в малко селце в полите на Витоша, като заложи на новаторската идея , като в крайна сметка са очаровани от крайния резултат. Все повече български фирми с премет на дейност изграждане на метални конструкции разширяват дейността си като предлагат и строителство на подобни домове.

08-IevWNVV

Контейнерите са взаимствани като дизайн и конструкция от тези, използвани в корабния транспорт. В някои случаи се използват дори бракувани контейнери. За изграждането на подобна къща могат да се ползват услугите на фирми, занимаващи се с този тип строителство. Не малко от бъдещите новодомци обаче се наемат сами да реализират мечтите си, като това дори и не води до особени икономии. Просто дава свобода на това как точно да изглежда домът им.

09-R231Ozg

Идеята на къща от контейнери се корени в това, че се изгражда лесно и дава голяма свобода за вътрешното разпределение на помещенията. Като плюс се отчита фактът, че след изграждането на бетонен фундамент строежът може да започне веднага и в сравнение със строежа на тухлена къща става наистина много бързо. Ограничението за височина до три етажа също е в плюс.

15-eAZtsP2

Интериорът по нищо не се отличава от другите типове строителство, като няма почти никакви ограничения по отношение какви материали могат да се използват. Една част от критиките към къщите от контейнери в близкото минало – топло и шумоизолацията, също са останали в миналото благодарение на новите материали.

снимки: trueactivist.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)