Култова изцепка на Apple: Химнът на България е… Despacito

06 октомври 2017

След техническите проблеми с новите модели на iPhone, този път любопитен проблем се появи в изкуствения интелект в телефоните на Apple – Siri. Проверка на технологичния сайт The Verge разкри, че при запитване на въпроса „Кой е химнът на България“ , в устройствата изниква доста забавен отговор – новия латино хит на пуерториканеца Луис Фонси и рапъра Деди Янки Despacito.

Снимка: The Verge

Снимка: The Verge

Към материала е добавен за доказателство и видеоклип, който доказва твърдението след опита на редактора на изданието Ник Слат. От Apple все още не са коментирали официално причините за грешката, но според специалисти причината е в грешни данни на търсачката Bing, която доскоро беше задължителна за използване в моделите на Apple.

Гледай клипа ТУК!

При обновяване на операционната система обаче, предпочитаната търсачка вече е Google и това обяснява и защо в момента, резултатът вече е поправен и при запитване Siri показва истинския ни национален химн. Колкото до Despacito, той продължава да чупи всякакви рекорди в интернет. Освен, че вече е най-гледаният клип в YouTube за всички времена с над 3 милиарда гледания, то той е и най-слушаната песен въобще досега.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)