Кристалина Георгиева е Комисар по бюджета и човешките ресурси

03 октомври 2014

Както очакванията и прогнозите сочеха, Кристалина Георгиева бе единодушно одобрена за Комисар по бюджета и човешките ресурси.

Решението бе взето от трите комисии, след изслушване по бюджет, бюджетен контрол и правни въпроси. Говорителят на ЕНП в бюджетната комисия Жозе Мануел Фернандес пръв съобщи за единодушната й положителна оценка.

Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева се наложи да се докаже,  отговаряйки в продължение на три часа  пред евродепутатите от трите комисии. Тя представи визията си за бъдещата си работа и  как смята да действа като комисар по бюджета и човешките ресурси. Практически изслушването й премина под формата на сериозен диалог за ефективното управление на европейския бюджет, за контрола на разходите и за вариантите за осигуряване на допълнителни приходи.

Българката демонстрира самочувствие и професионализъм и също така показа, че познава в подробности бъдещия си ресор. Тя декларира и твърди намерения да направи всичко необходимо европейският бюджет да се използва възможно най-добре. Според нея, трябва да е ясно какво постига Европейският съюз с всяко похарчено евро и как помага на хората в отделните страни.

10489631_838905289477339_6196834385872418268_n

Кристалина Георгиева се обяви за повече контрол в отделните страни, както и за силна Европейска служба за борба с измамите и обособяване на службата „европейски прокурор“.

снимка: БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)