Коя е най-рентабилната принцеса на Дисни?

18 ноември 2014

Играчките и сувенирите с марката Дисни са любими на милиони деца по света и то от редица поколения още от началото на 20 век, когато Уолтър Елиас Дисни (както е цялото име на легендарния аниматор) поставя основите на компанията си, променила изцяло развлекателната индустрия по това време.

Днес, повече от 100 години по-късно, Дисни продължава да носи завидна печалба, а последните статистически данни показват и кой от анимационните герои е най-рентабилен в това отношение. Без каквато и да е конкуренция, начело на класацията е русокосата принцеса Елза (на горната снимка) от приказката „Замръзналото кралство“ (Frozen), чиято премиера в световните киносалони бе точно преди година – през ноември 2013 година. До момента тя е донесла приходи от 3, 397 милиона долара от продажба на артикули, свързани с нейното име. Тук е моментът да отбележим и, че няколко месеца след появата си, продукцията спечели и 2 статуетки Оскар – за най-добър анимационен филм и за най-добра песен (за Let it Go в изпълнение на Идина Менцел), така че популярността й съвсем не е изненадваща.

Коя е най-рентабилната принцеса на Дисни?

Коя е най-рентабилната принцеса на Дисни?

На второ място в подреждането е анимационната екранизация на Пепеляшка, а трета – тази на Снежанка. С най-слабо финансово постижение пък са артикулите и сувенирите на принцеса Жасмин от „Аладин“ и Тиана от „Принцесата и жабокът“.

снимки: Huffington Post, Colider

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)