„Концерт на свободата“

04 ноември 2014

Серията събития на инициативата „25 години свободна България“ продължиха с „Концерт на свободата“, който събра някои от лицата на митингите-концерти от началото на 90-те години и сходни по дух млади изпълнители пред храм-паметника „Александър Невски“ в неделната вечер.

DPP_17908

„Падането на комунистическия режим възстанови свободата и правото на избор. Да слушаш „Бийтълс“ вече не беше забранено, а митинг-концертите на 90-те се превърнаха в символ на промяната. Свободата да твориш без цензура и страх преобрази българската сцена,“ пишат организаторите.

DPP_17927

Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“ и Ваня Костова и Боян Михайлов, Милена Славова, фолклорния хор „Космическите гласове на България“, джазмените Владо Радулов и Венци Благоев и групите „Силует“, CRUSH и „Революция Z“ се събраха, за да припомнят духа по улиците на София отпреди 25 години.

DPP_17897

Концертът беше безплатен, а информация за разнообразните инициативи на кампанията „25 години свободна България“ може да бъде намерена на нейния сайт и страницата й във“Фейсбук“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)