Консултациите за кабинет продължават

Консултациите за кабинет продължават

14 октомври 2014

След проведените вчера консултации за съставяне на правителство между ГЕРБ  и БСП, днес те продължават с класиралата се на трето място политическа сила – ДПС.

Преговорите ще стартират от 13.00 часа в зала „Запад“. Вече излъченият от Борисов  преговорен екип на партията  ще се срещне със своите колеги от  ДПС. На пресконференция, дадена на 13 октомври /т.е. ден преди консултациите/, Местан заяви, че ДПС е готово да подкрепи еднопартийно правителство на малцинството, дори без да участва в управлението. „Не желаем да поставяме условия. ДПС може без властта„, допълни той. В същото време той заяви, че няма да толерира участието на крайна националистическа и антиевропейска формация в бъдещото управление, визирайки Патриотичния фронт, една от двете националистически партии, които влязоха в новото 43-то Народно събрание и чието име се спряга в бъдеща коалиция с ГЕРБ и Реформаторския блок.

„Чух, че се говори, че най-нормалната коалиция би била между ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт (ПФ). Това включително бе заявено от премиера Георги Близнашки. Аз искам да питам какво е нормалното в коалиция между две партии, които са членове на ЕНП, и на партия, която заявява „Европа да си гледа работата“, каза Местан.

Вчерашните консултации между хората на Борисов и левицата, продължили около 4 часа, приключиха без споразумение. Оказа се, че двете партии имат твърде малко допирни точки във визията и позициите си и това доведе до липсата на консенсус за бъдещо управление.

След консултациите с ДПС, ГЕРБ ще продължат своите разговори с останалите парламентарно представени партии.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)