НФЛ

Компенсация за сътресение на мозъка искат в НФЛ

18 ноември 2014

Съдът във Филаделфия ще разгледа иска на бивши състезатели по американски футбол, които искат парична компенсация за мозъчни увреждания от Националната Футболна Лига.

Делото „Екс-футболисти срещу НФЛ“ стартира утре с изслушване на ищците. Според техните адвокати бившите спортисти страдат от хронична травматична енцефалопатия – широко разпространено сред бившите играчи неврологично разстройство.

Разтройството е причинено от многочислени сътресения на мозъка, получени по време на игра в един от най-твърдите спортове. „Моите клиенти искат съответна парична компенсация от НФЛ, тъй като никой никога не ги е предупреждавал за здравословните рискове“, отбелязва адвокат Стивън Молоу, който ще представлява в съда интересите на около 200 бивши играчи.

НФЛ предложи да изплати еднократно по 4 млн. долара на семействата на 7 играчи, починали вследствие хронична травматичена енцефалопатия до 7 юли т.г. Спортистите, на които е поставена диагноза след тази дата, да не получат компенсация, настояват от лигата.

снимка: gatorcountry.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)