Кой ще оглави столетницата?

Сподели:

На пленум в събота, стана ясно, че ще има извънреден конгрес за избор на нов лидер на БСП.

Очевидно горещите летни страсти от плажовете са пренесени в политиката с пълна сила. Коментарите са в завиден разгар и всеки ден се завъртат нови имена в пространството за лидерското място.

Според червеният Жельо Бойчев,  посоченият именно от соцлидера Драгомир Стойнев е най-сериозната кандидатура. По думите му, обаче тук не ставало дума за посочване, а било оценка за качествата на икономическия министър. по повод сдаването на председателския пост в БСП от Сергей Станишев. Той обясни, че този ход на Станишев е бил с цел да дадат знак на избирателите, че са разчели знака им от вота на 25 май и не се съгласи и че посочването бил вече изиграван ход един път, когато преди години Георги Първанов посочил именно Станишев.

Проф. Иванов от своя страна заяви, че  всичко това нямаше как да не се случи, защото Сергей Станишев започнал да пречи и на партията, и на себе си.аяви още пред БиТиВи Жельо Бойчев. Според него новият лидер трябва да е най-малко оспорваната  личност, както и човек с висока степен на реализация. „Трябва човек, който да може да се справи с Борисов и Местан“ заключи професорът.

„Не искам да гледам БСП напикана в ъгъла, партията трябва да се изправи на крака, силна, стабилна със здрав, прав гръбнак, трябва ни биткаджия“, заяви Мая Манолова.

Любопитството около предстоящия избор се повдига от коментарите, че има и няколко жени, които са много атрактивни и са разпознаваеми в обществото и които също могат да се борят за лидерското място. А това вече ще е безспорно интересно.

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...