Кой ще оглави столетницата?

07 юли 2014

На пленум в събота, стана ясно, че ще има извънреден конгрес за избор на нов лидер на БСП.

Очевидно горещите летни страсти от плажовете са пренесени в политиката с пълна сила. Коментарите са в завиден разгар и всеки ден се завъртат нови имена в пространството за лидерското място.

Според червеният Жельо Бойчев,  посоченият именно от соцлидера Драгомир Стойнев е най-сериозната кандидатура. По думите му, обаче тук не ставало дума за посочване, а било оценка за качествата на икономическия министър. по повод сдаването на председателския пост в БСП от Сергей Станишев. Той обясни, че този ход на Станишев е бил с цел да дадат знак на избирателите, че са разчели знака им от вота на 25 май и не се съгласи и че посочването бил вече изиграван ход един път, когато преди години Георги Първанов посочил именно Станишев.

Проф. Иванов от своя страна заяви, че  всичко това нямаше как да не се случи, защото Сергей Станишев започнал да пречи и на партията, и на себе си.аяви още пред БиТиВи Жельо Бойчев. Според него новият лидер трябва да е най-малко оспорваната  личност, както и човек с висока степен на реализация. „Трябва човек, който да може да се справи с Борисов и Местан“ заключи професорът.

„Не искам да гледам БСП напикана в ъгъла, партията трябва да се изправи на крака, силна, стабилна със здрав, прав гръбнак, трябва ни биткаджия“, заяви Мая Манолова.

Любопитството около предстоящия избор се повдига от коментарите, че има и няколко жени, които са много атрактивни и са разпознаваеми в обществото и които също могат да се борят за лидерското място. А това вече ще е безспорно интересно.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)