Кои са вероятните служебни министри?

Сподели:

Кои са спряганите имена на евентуални министри от бъдещото служебно правителство?
Росен Плевнелиев трябва да представи официално правителството на 6 август. Налице е тотален обществен безинтерес към това правителство, както и към неговите министри. Защо ли?
Имам един приятел, който най-отговорно отказва да помни имената на министри, а иначе обича политиканстването. Когато го питах защо, той ми даде логичния отговор, че вече толкова бързо ги сменят, че е по-добре да помни жените на Ицо Стоте манекенки. Повече се задържали…
Все пак трябва институциите да имат своето представителство до изборите и назначаването на  кабинет. Но едва ли в този летен сезон то ще успее да бъде запомнено с нещо.  Ето и предполагаемите  имена, според Нова телевизия:
С финансите на държавата вероятно ще се заеме подуправителят на БНБ Калин Христов. Името му продължава да е най-спрягано и за служебен премиер;
Вицепремиер и министър на регионалното развитие се очаква да бъде Екатерина Захариева;
С критичното здравеопазване ще се справя най-вероятно професор Николай Петров – служебен здравен министър в кабинета на Марин Райков;
За икономическото министерство данните са разнопосочни. Най-вероятно енергетиката ще бъде отделена в отделно министерство.
Основен приоритет и акцент  на служебния кабинет ще са и европейските пари. Доверието на държавния глава за тези въпроси държи вицепремиерът в миналия служебен кабинет Илияна Цанова.
За външен министър се спряга името на Соломон Паси;
За разговори отрече и човекът, на когото стана ясно, че се гласува доверие да се справи с основната задача, изборите – небезизвестният десен политик Йордан Бакалов.
Вариантите за транспорта са няколко. Например Николина Николова – бивш заместник-регионален министър в правителството на ГЕРБ, но Кристиан Кръстев е най-логичното решение, коментират зад стените на президентството. Той заемаше същия пост преди по-малко от година.
Като сигурно име се спряга и това на Петър Стойчев, макар че и той като колегите си, не пожела да коментира вярно ли е или не.След броени дни ще разберем, дали предположенията на Нова телевизия ще се окажат истина.
До тогава – всички на море! По всичко изглежда, че политиците най-добре са чули този призив.
spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...