Кои квартали ще ползват третия лъч на метрото през 2019 година?

19 септември 2018

Осем станции от столичното метро са готови, а се очаква след въвеждането им в експлоатация то да бъде ползвано от половин милион души всеки ден. Движи ли се в срок строителството на третата метролиния – отговори даде директорът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев пред БНТ.

„Строителството на третия метродиаметър е разделено на два етапа. Общо се изграждат 12 км с 12 метростанции, от които в първия етап 8 км с 8 метростанции от бул. „Владимир Вазов“ през центъра до „Красно село“. Той е в доста напреднала фаза като около 74% от строителството е изпълнено. Първите станции, през които е минала тунелопробивната машина вече са в почти завършени конструкции и започва работа по монтаж и оборудване и на довършителни работи“, заяви той.

„Има още 2 станции, през които трябва да премине машината. Пускът на първите 8 км е есента на 2019 г., но вероятно ще бъде разделена на два подетапа – от Попа до „Красно село“ и от Попа до „Владимир Вазов“, тъй като искаме да изпреварим по посока „Красно село“ понеже вече машината е освободила трасето. Вторият етап, който е от „Красно село“ до „Овча купел“ е 4 км с 4 метростанции и трябва да бъде завършен в началото на 2020 г.“, уточни Братоев/Dir.BG.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)